.

.

TOTS 21

Presentació del Festival Internacional de Música de Cambrils.

Presentació del Festival Internacional de Música de Cambrils.

El Festival Internacional de Música de Cambrils torna en la seva edició del 40 aniversari. El seu format, totalment renovat i un amplíssim cartell, més variat que mai, oferirà un total de 12 espectacles entre el 26 de juliol i el 10 d’agost. Sense oblidar la seva essència de les últimes quatre dècades, aquest 2014, el Festival, comptarà amb una gran representació del panorama musical actual amb un alt nivell d’espectacles que podran gaudir-se a diferents espais del municipi en funció de l’estil o gènere musical. Amb aquest nou impuls, el FIMC seguirà reafirmant-se com el festival d’estiu de referència del sud de Catalunya.

El cartell de 2014 l’encetarà el grup de referència del pop-rock independent nacional Love of Lesbian, que presentaran el seu últim disc “La noche eterna – Los días no vividos”. Els seguiran el grup revelació de la temporada passada, Auryn, per al públic més juvenil. El festival presenta altres registres com el flamenc en majúscules de José Mercé, que com sempre, emocionarà i farà vibrar al públic en una nit plena de sentiment. També el pop, de la mà d’un dels artistes més internacionals, David Bisbal, que presentarà la seva nova gira «Tu y yo», estrenada el 14 de juny a Almería.

El Parc del Pinaret de Cambrils acollirà els 9 concerts de gran format en un gran muntatge escènic. Seran concerts de rock, simfònic, coral i música pop. D’altra banda, la Cripta de l’Ermita i el Castell de Vilafortuny acolliran tres concerts de petit format, de música clàssica i jazz.

Bill Wyman, dels Rolling Stones, a Cambrils

L’apartat més internacional el protagonitzaran l’exbaixista dels Rolling Stones, Bill Wyman amb la seva banda Bill Wyman’s Rhythm Kings, que faran a Cambrils l’única actuació d’aquest estiu a Espanya. La cantant nord-americana Gloria Gaynor, al costat de la reina del pop espanyol Marta Sánchez, oferiran el seu espectacle “Divas”, un recorregut pels clàssics de la música disco dels últims temps. L’actuació al FIMC serà l’única que oferiran a Catalunya aquest estiu.

Com sempre, la música clàssica contínua tenint un espai destacat dins del festival. La veu catalana més coneguda a nivell mundial, la soprano Montserrat Caballé, enlluernarà la nit de Cambrils acompanyada de la seva filla Montserrat Martí. En aquesta categoria hi haurà també la privilegiada actuació de l’Orfeón Donostiarra, que després de més de 10 anys sense actuar a Catalunya, oferirà un concert simfònic amb cors, pianos i violins.

A la Cripta de l’Ermita es podrà gaudir dels concerts de Stemetana String Quartet i la jove violinista de vuit anys, Jennifer Panebianco del Mónaco. Al Castell de Vilafortuny, Pau Piqué, després de ser finalista del conegut programa de televisió «La Voz», actuarà per primera vegada a la seva ciutat en un concert intimista en el qual s’escoltaran versions de Frank Sinatra i altres artistes de sempre, en el que serà l’inici de la gira del seu últim disc.

El festival tancarà amb una de les actuacions més esperades, la de  l’emblemàtic Raphael, que amb la seva veu prodigiosa i la seva particular manera d’interpretar, portarà la seva nova gira «De Amor & Desamor» al FIMC.

En el transcurs de la presentació, l’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, així com el regidor de Cultura, Francesc Garriga, i el promotor del Festival, Antonio Mas, han destacat el fet que aquesta edició es farà sense cap tipus de cost econòmic a càrrec del pressupost municipal. “Tenim un Festival obert a tots els estils musicals i interessos del públic, sense que això tingui cost algun per l’Ajuntament”, ha destacat la alcaldessa, que també ha valorat el fet que amb la 40 edició, “el Festival de Cambrils no té res a envejar a altres que puguin fer-se arreu de Catalunya i fins tot, és un referent a nivell espanyol per la qualitat de la seva programació”.

El promotor del Festival ha destacat també que les entrades es posaran a la venda a partir de l’1 de maig i que aquestes podran adquirir-se a les oficines de Turisme de Cambrils així com la xarxa Telentrada de Catalunya Caixa. Tots els concerts són organitzats, gestionats i produïts per l’empresa PUBLIOLIMPIA, que assumirà el risc de la contractació i totes les despeses que generin.