.

.

TOTS 21

La Coral i l’Orquestra de la Universitat Rovira i Virgili celebraran el gran concert d’aniversari, dimarts 22 de juny a partir de les 20:30h. El concert es farà al Palau de Congressos de Tarragona i servirà per posar el punt i final al curs acadèmic de la Universitat en una cita ja habitual en aquestes dates de juny, exceptuant l’any passat com a conseqüència de la pandèmia. El plat fort de la jornada serà l’estrena de la ‘Suite Rovira i Virgili’, de la compositora vendrellenca Carlota Baldrís i amb textos del periodista i polític que dona nom a la Universitat. L’obra ha estat preparada aquestes darreres setmanes per les dues agrupacions musicals, que tornaran als escenaris de forma conjunta per primera vegada en més d’un any.

A més de l’estrena de la ‘Suite Rovira i Virgili’, la Coral de la URV, dirigida per Montserrat Ríos i que enguany celebra l’aniversari dels seus 30 anys, durà a l’escenari l’obra “Freedom Suite”, del compositor americà Duke Ellington. Pel què fa a l’Orquestra, que va commemorar el passat 2020 els 20 anys de la seva creació, interpretarà “Intermezzi” sota la batuta de Miquel Massana, una proposta que repassa la història d’aquest concepte musical des del Barroc fins al segle XX amb exemples tan cèlebres com l’intermezzo de Cavalleria Rusticana, de P. Mascagni, o Carmen, de G. Bizet.

L’acte, organitzat per l’Oficina de Compromís Social i l’Aula de Música de la URV, comptarà amb la presència de la rectora de la Universitat Rovira i Virgili, Maria José Figueras. Es recupera, així, la tradició de tancar el curs acadèmic amb un concert musical a càrrec de les agrupacions.

Les entrades al concert del proper dimarts a la Sala August del Palau Firal i de Congressos són gratuïtes i es poden adquirir a través d’aquest enllaç. També es poden aconseguir amb el codi QR del cartell del concert i als enllaços de les xarxes socials de les agrupacions musicals. Seguint les mesures sanitàries, l’aforament a la sala serà reduït, es mantindran les distàncies de seguretat i en tot moment caldrà dur la mascareta. Les entrades gratuïtes es podran aconseguir fins el dia abans del concert, és a dir, el dilluns 21 de juny a les 12h.

Redacció