.

.

TOTS 21

Javier Gurruchaga, líder de l’Orquesta Mondragón, en una imatge promocional

Tornen les Nits Daurades de Salou i ho fan de nou amb un cartell de gran nivell, aquest cop amb tots els concerts gratuïts. La mítica Orquesta Mondragón de Javier Gurruchaga, Maldita Nerea i Efecto Pasillo són els caps de cartell d’un seguit de més de setanta actes, entre els previs, els de la programació en sí i els de dies posteriors, que sumen un pressupost de 200.000 euros i que tenen en el castell de focs i els actes tradicionals els altres punts forts.

Del 8 al 15 d’agost Salou esdevé l’epicentre de les festes d’estiu amb les Nits Daurades. El seu alcalde, Pere Granados, afirmava rotund en la presentació dels actes: ‘No hi ha cap població de la província que en aquestes dates tingui tanta població com Salou’, que se situa en les 200.000. Així les coses, les Nits Daurades són el gran aparador, un aparador que s’ubica als carrers i places i no en recintes tancats, amb l’epicentre al passseig Jaume I.

Gurruchaga i la seva Orquesta Mondragón rendiran visita el 22 d’agost a les 22 hores a la plaça de les Comunitats Autònomes; Maldita Nerea ho farà abans, el 14 d’agost al mateix lloc i hora, i Efecto Pasillo, el 13 d’agost.

Jorge Ruiz, de Maldita Nerea

El castell de focs, un altre dels atractius

Les tradicions

El dijous 15 d’agost estarà reservat, com no, a les tradicions, amb la missa i la processó de la Mare de Déu. Després, el Gran Castell de Focs, un altre dels grans atractius de les Nits Daurades. Serà a les onze de la nit al passeig Jaume I, amb una posterior actuació de l’Orquestra La Privada. El 16 d’agost arribarà el flamenc de la mà de l’espectace ‘Flores’ i l’endemà, l’orquestra del Festival de Salou amenitzarà una ‘Nit al cinema’.

‘La varietat de registres per tal d’arribar a tots els públics’ és marca de la casa, destacava Granados. No faltarà la Festa Holi by los 40, amb Adrià Ortega, el 9 d’agost a les 19 hores. Sardanes, màgia local amb Rodney Jame Piper i la Nit del Foc posaran el punt local i tradicional. La Nit del Foc serà el 10 d’agost, amb un correfoc on hi prendan part el Grup de Diabes Maleïts i Bruixes Latemó, Xaloc i Morena de Salou i grups convidats. El folklore aragonès i la tercera edició de la Batrobada, la trobada de batucades, ompliran el tiquet de l’ 11 d’agost. Havaneres i espectacles infantils remataran el programa.

Qui inaugurarà les festes? Carlos Romero Dexeus, director d’investigació, desenvoluament i innovació turística de Segittur. Serà el 8 d’agost a les 20:45 hores al xalet Torremar, seu del Patronat de Turisme. L’Ajuntament emmarca cada any l’acte inaugural en el context del turisme. ‘Es tracta d’un professional molt vinculat al territori’, subratllava Granados.

Consulteu tota la programació en aquest enllaç.

J. Garcia