.

Imatge de la roda de premsa conjunta de l'oposició de Salou. Foto: Cedida

Imatge de la roda de premsa conjunta de l’oposició de Salou. Foto: Cedida

Els portaveus dels Grups Municipals de l’Oposició a l’Ajuntament de Salou M. Reyes Pino (Cs), Mario García (PP), Alexandre Boquet (ERC) i Vicente Macías (Guayem) han sol·licitat la convocatòria d’un ple extraordinari per sol·licitar “una comissió d’investigació que depuri responsabilitats polítiques pel cas del xalet Vila Enriqueta”, després de la reclamació patrimonial de 6,7 milions d’euros efectuada per la Societat Limitada Turispatrimonial després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) anul·lés la llicència provisional de restaurant atorgada al xalet per presumptes irregularitats en la concessió d’aquestes.

El ple tindrà lloc aquest divendres a les 15 hores, segons s’ha sabut més tard.

En una roda de premsa a l’Ajuntament, la líder l’Oposició a Salou, M. Reyes Pino, ha explicat que la formació taronja “va sol·licitar fa mesos les més de 4 caixes amb tots els expedients relacionats amb el cas del xalet Vil·la Enriqueta: llicències, permisos i sentències”, i que “després del termini de 10 mesos per modificar les irregularitats arquitectòniques per part del propietari i arran la sol·licitud d’indemnització de 6’7 M€, Cs amb el suport de la resta de l’Oposició, es veu en l’obligació de sol·licitar una explicació”.

Tanmateix, la portaveu municipal de Cs ha explicat que en les sentències, “el magistrat enumera un ampli llistat de reformes amb clars errors: el clos exterior i part de les balconades, la modificació de forjats interiors i parets de càrrega, l’ascensor de servei i els accessos i l’ús de la planta soterrani, entre d’altres”. Tanmateix, Pino ha criticat “la llibertat amb què es va interpretar el POUM, ja que normalment demanar qualsevol llicència a l’Ajuntament de Salou és un procés complicat per les altes restriccions i control”.

Una Comissió d’Investigació per sol·licitar responsabilitats polítiques

Per la seva banda, el portaveu municipal d’Esquerra Republicana, Alexandre Boquet, ha defensat la necessitat d’una comissió d’investigació per “sol·licitar les responsabilitats polítiques pertinents davant les diferents sentències judicials contra l’Ajuntament de Salou” perquè és “intolerable que un pla parcial elaborat amb les normes del mateix Ajuntament, com és el cas de Vila Enriqueta, suposi per a Salou una reclamació judicial milionària”. En aquest sentit, ha apuntat que “els recursos econòmics destinats a sanar els nyaps de l’equip de govern repercuteixen en el ciutadà amb manques en equipaments, serveis i infraestructures”. També, ha lamentat que “aquestes decisions polítiques afectin la imatge de Salou i creïn entre els ciutadans un sentiment de confusió i desconfiança envers el govern local”.

Dilapidar els recursos econòmics dels salouencs

Finalment, el portaveu del Partit Popular a Salou, Mario García, ha lamentat “el costum del govern municipal a dilapidar milions d’euros de tots els salouencs amb el pagament d’indemnitzacions com a conseqüència de la mala gestió política d’alguns”. En aquest sentit, ha recordat que “el recent cas de la Duana ja va costar més de 4 milions”, i ha titllat d'”escandalós” el nou cas del xalet de Vila Enriqueta. I ha defensat que davant d’aquesta possible nova indemnització de prop de 7 milions d’euros, “els salouencs mereixen saber tota la veritat i els polítics responsables assumir els seus errors i responsabilitats”.

La resposta del govern

L’equip de govern ha rspost avui a l’oposició afirmant que es tracta “d’un acte administratiu reglat i, per tant, no es tracta d’una decisió o valoració política que pugui incórrer en responsabilitats polítiques”; ja que respon a un procediment “purament normatiu” d’obligat compliment donats els informes preceptius favorables.

El 15 de maig de 2008, la JGL, representada pels grups municipals del PSC, CiU, i RDS, atorguen llicència provisional per a l’activitat de restaurant a l’establiment Villa Alexander; previs informes favorables per part dels tècnics municipals.

En data 9 de juny de 2009, la JGL i l’equip de govern, format pels grups municipals de CDC, FUPS i PP, atorguen la llicència definitiva.

Responent a una denúncia efectuada contra l’acord municipal, el Jutjat Contenciós Administratiu de Tarragona anul·la parcialment la llicència d’obres (27/9/2004), al no estimar la interpretació de la normativa municipal que fa un dels informes tècnics; i obliga a restituir i eliminar alguns elements incorporats a l’edifici amb l’execució de les obres, que tenien per objecte adaptar-lo com a restaurant.

En el mateix sentit es pronuncia posteriorment el TSJC que anul·la, a més, la llicència d’activitat.