.

.

TOTS 21

Les jornades agruparan fins a 27 restaurants diferents

Les jornades agruparan fins a 27 restaurants diferents

Les noves Jornades Gastronòmiques amb Oli nou d’Oliva Verge Extra se celebraran a Cambrils, des d’aquest dilluns i fins el diumnege 9 de novembre. D’entre les novetats, hi destaquen que 27 restaurants del municpi oferiran pa amb oli nou de la Cooperativa com a a aperitiu, que es realitzarà una jornada tècnica, una ruta per les oliveres i dos tallers familiars. A més, es farà la tradicional Festa de l’Oli Nou.

La regidora de Promoció Econòmica ha emmarcat aquesta iniciativa dins del calendari gastronòmic de Cambrils i ha destacat la cooperació entre la Cooperativa Agrícola i els restauradors per posar en valor i fomentar la cultura de l’oli. L’objectiu és promocionar un producte autòcton de qualitat i presentar-lo com un dels ingredients protagonistes de la cuina de Cambrils.

El president de la Cooperativa, Jaume Baiges, ha assegurat que la qualitat de l’oli d’enguany és fins i tot superior a la de l’any passat i ha recordat ja ha rebut en diverses ocasions el primer Premi al Millor Oli d’Oliva Verge Extra d’Espanya, en la categoria de Fruitats Madurs, que atorga el Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Per la seva part, el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria, Ángel Pérez, ha explicat que l’oli és un producte bàsic de la restauració de Cambrils i ha afirmat que la iniciativa permetrà als comensals tenir l’experiència de tastar l’oli en l’aperitiu i donar-li valor. Els restaurants participants seran els primers en disposar de l’oli nou de la Cooperativa i la seves comandes tindran la màxima prioritat.

Activitats al voltant de l’oli

La primera activitat al voltant de les jornades sobre s’oli se celebrarà, aquest dijous, 30 ‘octubre, a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, i servirà per reflexionar sobre les possibilitats de promoció i de creació de la marca del nostre entorn basade en els productes locals. La jornada començarà amb l’anàlisi d’experiències comparades del president d’Oleastrum, Paco Lorenzo. A continuació, s’exposaran diferents casos d’èxit i es presentaran tres models de turisme temàtic.

Les activitats tècniques es combinaran amb d’altres més lúdiques, familiars i didàctiques. L’acte més popular serà la Festa de l’Oli Nou, que se celebrarà diumenge, 2 de novembre, a partir de les 9 hores del matí a les instal·lacions de la Cooperativa. Consistirà en un esmorzar popular a base de pa torrat, llonganissa, fruita i oli nou que es podrà degustar per tres euros. A més, també hi haurà actuacions de diferents grups locals i a la mateixa cooperativa es podrà visitar l’exposició del Campionat Ornitològic de Catalunya.

El programa continuarà el cap de setmana del 8 i 9 de novembre amb dues activitats familiars gratuïtes. La primera, dissabte, a dos quarts de 6 de la tarda, serà una caminada a peu pels camps d’oliveres per tal de poder viure en primera persona tot el recorregut que fa una oliva fins a convertir-se en oli. Els assistents podran veure com es recullen les olives, visitar el molí i degustar la Rosta de Cambrils de tota la vida (pa torrat amb oli nou i vi pels adults i amb oli i xocolata pels nens). Les inscripcions es poden fer al telèfon 977 794 679 i al correu electrònic peconomica@cambrils.org

La segona activitat del cap de setmana serà un taller familiar d’una hora i mitja que s’oferirà diumenge, 9 de novembre, a les 11 del matí i a dos quarts d’1 del migdia. Els participants aprendran sobre l’oli i el seu procés d’abstenció i realitzaran una conserva d’olives en sal per prendre a casa.