TOTS 21

Trasllat del cos localitzat al pantà de Siurana a la furgoneta de la comitiva judicial. Foto: Eloi Tost

Tasques de rescat del jove desaparegut. Foto: Bombers

Els equips de rescat han localitzat a primera hora de la tarda d’aquest dilluns un cos sense vida a l’embassament de Siurana, en terme de Cornudella de Montsant, lloc on va desaparèixer un jove pradenc de 29 anys divendres passat. La zona es troba acordonada i s’espera l’arribada del jutge per a l’aixecament del cadàver. Fonts dels Mossos han confirmat posteriorment a Tots21 que es tracta del jove desaparegut. La família ja ha estat informada.

Els Bombers de la Generalitat localitzaven aquesta tarda (15.23 h) un cos al pantà de Siurana, a Cornudella de Montsant (Priorat). Des de divendres dia 9 de juliol, fins a 56 dotacions terrestres, aèries i aquàtiques romanien fent tasques de recerca en aquest embassament arran la desaparició d’un home que s’hi banyava i no va retornar després de nedar fins una petita illa situada a 20 metres de la vora del pantà.

Un binomi del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) Subaquàtic dels Bombers de la Generalitat ha trobat el cos a una profunditat d’11 metres i a 30 metres de distància de la vora del pantà. La recerca s’ha accelerat a partir que, avui, els Bombers han tingut accés a les càmeres de seguretat del recinte, cosa que ha permès circumscriure molt més el lloc de recerca. Així, mentre que fins ara es treballava en funció d’un últim punt d’albirament de la víctima assenyalat per testimonis, s’ha pogut establir una línia més acotada per a fer-hi les batudes.

Imatge de l’operatiu de recerca del banyista desaparegut aquest divendres a la tarda al pantà de Siurana. Foto: Ariadna Escoda

Des del passat divendres, els Bombers mantenien activa una recerca per terra, aire i aigua que ha inclòs el desplegament d’un helicòpter amb efectius del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) i metge especialitzat en rescats, efectius dels GRAE subaquàtics, una embarcació de salvament, recolzament logístic per part del Grup de Suport Operatiu (GROS), una Unitat de Comandament Mitjana i personal dels parcs de Prades, Reus, Falset, Cornudella de Montsant i Cambrils.

La recerca ha estat en un entorn de zero visibilitat, amb un fons amb gran relleu i caigudes de fins a 35 metres de fondària i amb gran abundància de vegetació aquàtica. La troballa del cos s’ha efectuat en un punt desplaçat a més de 10 metres d’allà on assenyalaven els testimonis.

Un cop els efectius policials han recollit la informació necessària per a les diligències judicials corresponents, els Bombers de la Generalitat han procedit a l’extracció del cos, que ha culminat cap a les 16 h. A partir d’aquí, els Mossos d’Esquadra han endegat les tasques policials de comunicació a les famílies i identificació del cos.

En l’operatiu de recerca també hi han pres part les unitats de Seguretat Ciutadana, d’Investigació, Científica, Marítima i Aquàtica dels Mossos d’Esquadra, 7 dotacions del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) i membres del cos de recerca subaquàtica dels Bombers de Barcelona.

Seguirà ampliació

J.G.