.

.

TOTS 21

L’Observatorio de las desapariciones forzadas de menores, que està presidida per la tarragonina Neus Roig.

La Coordinadora d’Entitats de Tarragona (CET) continua creixent i aquests dies ha sumat una nova incorporació: l’Observatorio de las desapariciones forzadas de menores. Es tracta d’una associació lligada al món acadèmic que estudia els milers de casos de nens robats que s’han registrat a Espanya durant les darreres dècades. D’aquesta manera, la CET arriba a les 95 entitats adherides, i cada dia és més a prop d’assolir el centenar, objectiu que s’aconseguirà abans que acabi l’any.

La presidenta de l’Observatorio de las desapariciones forzadas de menores és la tarragonina Neus Roig, que es va reunir juntament amb altres companys i companyes de l’entitat amb el president de la CET, Ángel Juárez. Roig va explicar que l’any 2016 es va doctorar amb una tesi en la qual recopilava gairebé 500 casos de nadons robats a Espanya. Arran d’aquest treball, es va decidir posar en marxa l’observatori per continuar investigant aquest tema, que fins a l’aparició de la seva tesi no tenia cap mena de repercussió ni rellevància acadèmica. Es calcula que hi ha uns 300.000 casos d’aquesta tipologia a Espanya.

Roig explica que “nosaltres no som una entitat normal, en el sentit que no tenim socis, sinó que som un observatori acadèmic. Nosaltres apostem per la divulgació acadèmica per canviar les coses i que es reconeguin els drets de les famílies que tenen casos de nens robats. Estem en una comissió de treball del Parlament de Catalunya i pretenem  canviar les lleis que no ens deixen avançar. És una tasca molt difícil, però tenim la intenció de continuar lluitant fins que ho aconseguim”.

Per la seva banda, Ángel Juárez afirma que està “molt content per sumar un nou soci a la CET, i a més d’una temàtica tan interessant” i que properament es durà a terme una reunió per presentar el nou membres de la CET a la resta d’entitats adherides.