.

.

TOTS 21

Lluís Homar (actor i director teatral), Antonio Barrero (director del festival) i Josep Maria Domènec (actor principal de "La fossa"). Foto: Tarragona21

Lluís Homar (actor i director teatral), Antonio Barrero (director del festival) i Josep Maria Domènec (actor principal de «La fossa»). Foto: Tarragona21

L’actor i director de teatre, Lluís Homar, ha rebut un guardó honorífic per la seva trajectòria com a actor en el món del cinema. Homar s’ha mostrat satisfet d’assistir al festival i l’ha definit com un festival de “guerrilla”. També ha destacat l’esperit solidari i de cooperació que s’hi respira. L’actor ha aprofitat l’ocasió per reivindicar el paper de la cultura i criticar la gestió del ministeri de cultura de Wert.

Sobre els seus projectes de futur Homar ha confessat que té pendent d’estrena dues pel·lícules: Una comèdia que s’estrenarà a mitjans de juliol sota el títol de “Una família italiana’ i el thriller psicològic «Anomalus». En l’àmbit del teatre ha destacat amb ganes la nova temporada de “Terra baixa” que començarà el proper mes de setembre a Barcelona. Homar també treballarà en un projecte de televisió a Madrid.

Durant l’atorgament del guardó l’actor ha explicat que als 19 anys ja sabia que volia ser actor i va deixar els seus estudis universitaris per endinsar-se al món del teatre. Als 24 anys va fer la seva primera interpretació en cinema. Homar ha destacat que el seu ofici no és el “director” i que fins al moment no té intenció.

En l’acte d’homenatge s’ha projectat ‘La fossa’, dirigida per Pere Vilà, una pel·lícula “que no té cabuda al mercat cinematogràfic català” tal i com explica Homar. En aquesta es prioritza l’alteració del temps i el rodatge en pla fixe per sobre de l’estètica convencional del pla contra pla. El film té l’objectiu de recuperar la memòria històrica sense buscar la complaença del públic, més ben aviat al contrari, provocant a l’espectador amb llarguíssims que no s’acaben mai. L’actor ha destacat que el rodatge ‘La fossa’ ha estat molt àgil i ràpid, doncs solament ha durat 6 dies.

Actor principal de la pel·lícula Josep Maria Domènec s’ha mostrat “entusiasmat” en assistir a l’esdeveniment i presentar el projecte cinematogràfic, que el va apassionar des de primer moment.

Brigitte Urzaiz