.

.

TOTS 21

Doble imatge dels guardonats. Fotos: Mauri

Aquest dijous, 28 de novembre, la sala d’actes del Teatret del Serrallo ha acollit el lliurament dels VIII Premis IMET d’Educació Josep Vives Ciurana. A l’acte, presidit pel conseller d’Educació de l’Ajuntament de Tarragona, Manel Castaño, també hi han assistit el president de l’Autoritat Portuària, Josep Maria Cruset; la representant dels Serveis Territorials d’Ensenyament, Rosa Maria Codines, i el responsable a Tarragona de Relacions Externes de Repsol, empresa patrocinadora dels guardons, Josep Bertran.

L’acte també ha comptat amb una breu actuació a càrrec de Grup de Guitarres Juvenil de l’Escola Municipal de Música de Tarragona.

Els guardons, organitzats per l’Institut Municipal d’Educació de Tarragona (IMET), tenen la voluntat de reconèixer i donar a conèixer els projectes i experiències educatives que desenvolupen els centres escolars com a comunitat educativa integrada pel professorat, alumnat, mares i pares, i personal no docent, així com les que incorporen la participació extraescolar en un context de Ciutat Amiga de la Infància i Ciutat Educadora.

Els premiats d’aquesta edició han estat:

Categoria: Educació Infantil de primer cicle (0 a 3 anys)

 • Guanyador – Llar d’infants El Serrallo, pel projecte “Una llar de conte”.
 • Accèssit – Llar d’infants municipal Arrabassada, pel projecte “Crea’t, un espai per a l’expressió de la llar”.
 • Accèssit – Llar d’infants municipal Bonavista, pel projecte ” El voluntariat. Una experiència per a tots i totes “.

Categoria: Educació Infantil de segon cicle (3 a 6 anys)

 • Guanyador – Col·legi Vedruna Sagrat Cor, pel projecte “Magic World”.
 • Accèssit – Escola Cèsar August, pel projecte “Un sac de Lletres Tecleres”.
 • Accèssit – Escola Saavedra, pel projecte “Qui viu al mar de Tarragona?”.

Categoria: Educació Primària (6 a 12 anys)

 • Guanyador – Escola Pràctiques, pel projecte “El Follet del Far”.
 • Accèssit – Escola Saavedra, pel projecte “De Tarragona al món”.
 • Accèssit – Escola Arrabassada, pel projecte “El bosc pintat”.

Categoria: Educació Especial

 • Guanyador – Col·legi Públic Sant Rafael, pel projecte “El Drac de Sant Jordi”
 • Accèssit – Escola Estela, pel projecte “Mengem amb l’SPOT”.
 • Accèssit – Col·legi Públic Sant Rafael, pel projecte “Ballem”.

En aquesta convocatòria,  hi haurà un accèssit especial seleccionat pel jurat entre les experiències de totes les categories, relacionades amb la cultura de pau, convivència, mediació i prevenció dels assetjaments.

 • Guanyador
 • Guanyador de la categoria especial: Institut Escola Mediterrani, pel projecte “Comunitats d’aprenentatge”
 • Accèsit de la categoria especial: Escola Pau Delclòs, pel projecte “Bully. El Musical”.

S’ha anunciat que a partir de l’any vinent la convocatòria especial de cada edició ostentarà la titularitat de Premi Especial Anna Mula Vicient, a qui l’ajuntament va distingir el darrer dia 13 de novembre amb el Diploma al Mèrit Cultural a títol pòstum.

Els primers premis de cada categoria reben una dotació econòmica de 1.200 €, els accèsits reben 600 € i la resta de projectes participants reben 300 €. En total els premis reparteixen 17.100 € als centres educatius.

En aquesta setena edició han participat 19 centres escolars, que han presentat 25 experiències diferents. Josep Vives Ciurana (1920-2006) va ser professor de primària que, a Tarragona, va impartir classes al Seminari Carmelità, al col·legi Saavedra i al Col·legi Cèsar August, del qual fou director. A més, tingué la seva pròpia acadèmia i va estar vinculat a diferents entitats de la ciutat (Club Escacs Tarragona, Societat Filatèlica i Numismàtica, Esplai Sant Magí, Reial Societat Arqueològica, Cooperativa Obrera Tarraconense, etc.). Va ser un dels promotors de de l’Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó, associació de la qual fou secretari fins a la seva mort.