.

.

TOTS 21

En el marc del programa Erasmus+, ha estat seleccionat en un projecte conjunt amb el Departament d’Educació i l’empresa Agbar, que s’ha presentat aquest matí a les instal·lacions del centre. Foto: Generalitat

L’Institut Pere Martell de Tarragona serà el primer de Catalunya en participar en un projecte europeu de centres d’excel·lència de Formació Professional (FP). El projecte durarà quatre anys i l’institut ha estat seleccionat per l’Agència Executiva Europea per l’Educació, l’Audiovisual i la Cultura, en el marc del programa Erasmus+. La iniciativa convertirà el Pere Martell en un centre d’excel·lència professional en Economia Verda.

El projecte s’anomena ‘3LoE Three-level centres of professional excellence: Qualification, entrepreneurship and innovation in the Green Economy’. El seu objectiu és aconseguir una millora sostenible dels cicles de formació professional de la família d’energia i aigua. És per això que les accions principals pretenen afrontar els reptes de l’economia verda a través d’una cooperació transnacional. També hi participen vint entitats europees més, localitzades en set països diferents, així com 60 socis associats de tretze països.

A cada país s’establiran i es gestionaran centres d’excel·lència professional en Economia Verda i se’n garantirà la seva continuïtat. Amb la millora dels cicles formatius de la família d’energia i aigua es vol donar resposta a la demanda de joves professionals per part de les empreses del sector. Amb aquesta actuació es vol contribuir a la competitivitat de les pimes en l’economia verda, així com també, a vetllar per l’estalvi energètic, l’ús d’energies renovables, i la protecció del medi ambient i del clima per part de pimes innovadores i qualificades.

ACN