.

Aquest curs 2022-2023 ve marcat per l’eliminació de les mesures i protocols sanitaris que s’han hagut d’aplicar durant els dos darrers cursos, a causa de la covid. Foto: Ajuntament

 

La principal novetat ha estat la posada en marxa del PFI d’auxiliar de comercialització de productes i logística

 

Avui dimecres 7 de setembre s’ha iniciat el nou curs escolar 2022-2023 a l’Institut de Constantí. Al llarg del matí, s’han anat incorporant els alumnes de 1r i 2n d’ESO, i més tard els alumnes de 3r i 4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat i els alumnes del nou mòdul PFI, una de les grans novetats d’aquest curs al centre. El nou curs s’ha iniciat amb un nombre d’alumnes gairebé idèntic al del curs passat (prop de 400) i pel que fa al professorat, les dades es mantenen estables respecte del curs anterior. Precisament, aquest curs 2022-2023 ve marcat per l’eliminació de les mesures i protocols sanitaris que s’han hagut d’aplicar durant els dos darrers cursos, a causa de la covid.

Des de l’Institut s’ha destacat que aquest curs 2022-2023 es podran implementar en la seva totalitat totes les novetats del projecte educatiu del centre. La principal novetat ha estat la posada en marxa del PFI (Programa de Formació i Inserció) d’auxiliar de comercialització de productes i logística. Compta amb un total de 16 alumnes matriculats, d’entre 16 i 25 anys, que no han finalitzat l’educació secundària obligatòria.

Altres novetats són la implementació dels nous currículums de la LOE a 1r i 3r d’ESO, i també a 1r de Batxillerat. Això es concretarà en una nova distribució horària de les matèries, noves assignatures (sobretot a BAT), treballant per competències i també amb una nova manera d’avaluar.

Des del punt de vista pedagògic, des de l’Institut es planteja una atenció total a la diversitat, tenint en compte els principis d’inclusió i d’equitat. Per primera vegada a la historia del centre, durant aquest curs l’alumnat de 1r d’ESO fins a 4t d’ESO s’agruparà en grups heterogenis. D’altra banda, desapareixen les aules obertes (a 3r i 4t d’ESO) i es creen dues aules de programes de diversificació curricular, per ajudar l’alumnat que presenta dificultats.

Durant aquest nou curs, continua la Beca Junior Report, en què l’alumnat de 3r d’ESO crearà el seu propi diari digital; també es dona continuïtat al projecte Erasmus +, per aprofundir en l’educació inclusiva. Una altra de les grans novetats, és que un total de 13 professors/es de l’Institut es formaran en la mediació, i tota la plantilla del professorat faran una formació en el marc del pla d’estratègia digital, per tal d’ajudar l’alumnat en l’ús de les noves tecnologies de la informació

Amb l’inici d’aquest nou curs, s’ha donat també per finalitzada la celebració del 25è aniversari que s‘ha fet durant el curs 2021-2022 sota el lema “25 anys educant i fent poble”.

Redacció