.

.

TOTS 21

Foto de l'Institut Campclar durant la celebració del Dia D'Europa

Foto de l’Institut Campclar durant la celebració del Dia D’Europa

Avui 9 de maig l’Institut Campclar ha celebrat el Dia d’Europa amb els alumnes i professors que realitzen projectes Erasmus Plus i eTwinning. La jornada ha comptat amb la presència de l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros, la Coordinadora Territorial de Joventut Carmina Blay, el Director de Serveis Territorials Jean Marc Segarra, el Conseller d’Educació Francesc Roca, la Directora de l’IMET Montserrat Fortuny i l’Inspector d’Educació Jordi Dolç.

L’acte s’ha iniciat amb la inauguració de dues plaques, una d’Erasmus Plus i l’altra de centre eTwinnig. El centre és un referent de la zona en projectes europeus, atès que actualment coordina un d’aquestes projectes que tracta sobre els moviments migratoris i els refugiats, i és soci d’un altre Erasmus que tracta la inclusió a les escoles. A més a més, també participa en mobilitats europees a l’FP i en mobilitats exclusives per a formar el professorat del centre en innovació educativa.

Els assistents han visitat una fira de projectes on els mateixos alumnes han pogut explicar en què consistien més detalladament. Després, la Directora de l’Institut, l’Ester Maijó ha realitzat una presentació sobre la trajectòria del centre i l’impacte dels projectes en la formació dels alumnes i en l’aposta per crear vincles amb la resta de països europeus. Actualment el centre té socis a França, Alemanya, Hongria, Polònia, Grècia, Portugal, Turquia, Bulgària, República Txeca i Finlàndia, amb els quals, a banda de realitzar mobilitats, té també projectes curriculars eTwinning, els quals permeten treballar online amb els alumnes d’aquests països i compartir les classes. L’acte ha finalitzat amb la felicitació de tots els socis europeus d’aquesta diada.

Algunes cites:

“Per a nosaltres és molt important que els alumnes puguin conèixer les realitats d’altres països i entenguin que la joventut europea comparteix molt més del que inicialment s’imaginen. Quan es coneixen es fan amics i empatitzen” Ester Maijó, directora.

“Des que he realitzat els projectes Erasmus tinc tres famílies, la meva i les dues que em van acollir… bé en realitat en tinc una més: tots els amics que he conegut amb els projectes” Maria Porras, alumna de l’institut.

“L’Erasmus a mi també em va canviar la vida. De fet, la meva família és fruit d’un Erasmus” Joan Arévalo, professor de l’institut.