.

Aquest dijous l’INS Pere Martell ha acollit l’acte de clausura del projecte Dualiza 2018, al qual han assistit el coordinador territorial de FP, Francesc Puiggener; el president de l’AEST, Javier Almandoz, representants de l’associació empresarial, de l’AEQT i d’empreses com DOW i Grupo Navec que han cedit material per poder construir els entrenadors.

L’INS Pere Martell conjuntament amb el CIFP La Laboral de Gijón i l’Associació d’empreses de serveis de Tarragona (AEST) han desenvolupat un innovador projecte dins de la convocatòria d’ajudes que promou l’associació de centres de FP Empresa i Bankia.

‘Innovació metodològica per a l’adquisició de competències professionals en l’àmbit del manteniment industrial’ és el nom d’aquet projecte que té com objectiu que els alumnes que en un futur treballin en el món de la indústria adquireixin unes competències professionals mitjançant uns entrenadors que simulen les operacions que posteriorment hauran de realitzar en el manteniment de la petroquímica de Tarragona. Aquests entrenadors són llocs de treballs en els quals es fan les mateixes actuacions que faria un industrial químic en la vida real, però que poden practicar a l’institut.

Aquest dijous l’INS Pere Martell ha acollit l’acte de clausura del projecte Dualiza 2018, al qual han assistit el coordinador territorial de FP, Francesc Puiggener; el president de l’AEST, Javier Almandoz, representants de l’associació empresarial, de l’AEQT i d’empreses com DOW i Grupo Navec que han cedit material per poder construir els entrenadors. Durant la mateixa jornada, en la que s’ha presentat aquesta ambiciosa iniciativa, el professorat de l’INS Pere Martell i del CIFP La Laboral de Gijón han intercanviat formacions sobre els entrenadors que ha dissenyat cada centre.

Una forma d’aprenentatge diferent i que augmentarà l’ocupació

Un dels propòsits més importants d’aquesta nou projecte és augmentar, mitjançant la implicació i l’aliança de les empreses i el centre educatiu, la ocupació dels futurs professionals del sector, dotant-los de noves competències per tal que arribin molt més preparats a les empreses, i també permet la requalificació de les persones que ja estan treballant en l’àmbit del manteniment industrial a Tarragona i Gijón, ja que poden venir a formar-se en un determinat entrenador a les instal·lacions de l’INS Pere Martell, i incrementar així, la competitivitat de les empreses.

Aquesta metodologia de treball fa que també creixi la motivació tant de l’alumnat com del mateix professorat ja que realitzen activitats reals basades en la forma de treballar en l’àmbit del manteniment industrial. També haver treballat de manera conjunta amb el CIFP La Laboral de Gijón ens ha permès establir canals de cooperació entre centres educatius d’altres comunitats autònomes que ajudaran a contrastar experiències i la transferència de coneixements.

Amb aquest projecte s’han establerts les bases d’una innovadora manera de formar i treballar mitjançant els entrenadors que s’aniran adaptant cada cop més a les empreses del sector industrial.

/* JS para menú plegable móvil Divi */