.

.

TOTS 21

Imatge de cadires colgades de neu aquest diumenge a la Plaça de la Vila. Foto: Isaac Sosa /Gal.la Rouge

Amb gruixos de neu de més de 40 centímetres de neu -alguns parlen de 60 i algú més de 80- Prades afronta aquest diumenge una jornada molt més complicada que la de dissabte, quan començà el temporal. De fet, el matí de diumenge seguia nevant, com ho va fer gairebé tot el dissabte. Això ha acumulat cada cop més neu.

L’alcaldessa, Lídia Bargas, relatava a Tots21 els problemes que estan afrontant: ‘El principal és la retirada de la neu. Els carrers es troben intransitables i fem el que podem. Treballem amb la pala de l’Ajuntament, amb l’ajut dels Bombers -la localitat té parc de Bombers-, a l’escombradora li hem posat un ‘dumper’ i hem llogat algun tractor’, subratlla. En llocs més aïllats del nucli, com la zona de Xalets de Prades, s’ha avisat els veïns que ‘s’acturarà enretirant la neu quan podem’.

Imatge de la Plaça de la Vila. Foto: Isaac Sosa /Gal.la Rouge

Altrament, l’Ajuntament ha activat la llista de persones vulnerables del municipi perquè amb els elevats gruixos de neu no poden sortir de casa: ‘Estem trucant-los, i anant a les seves cases a comprar-los el menjar’, afirma Bargas. Una bona notícia és que a diferència del Priorat, comarca veïna, a Prades no ha marxat la llum.

La tarda de diumenge, l’alcaldessa penjava un post a Facebook on subratllava: ‘Mes de 40 hores nevant, més de 50cm de gruix, molta dificultat en la mobilitat, tot i que les màquines llevaneus de la Generalitat no paren de passar, no es aconsellable el desplaçament, ja que la neu es torna a posar. Us recomanem que us quedeu a casa, demà continuarem treballant per netejar els carrers, però hem d’esperar que deixi de nevar. Demà incorporarem més vehicles per poder treure la neu. Agrair de tot cor als bombers voluntaris,als agutzils,als treballadors de territori i a tots els que ens ajuden a fer camí. Demà continuem. Si algú te una urgència si us plau truque-nos’.

Mayo Lorda