.

Per primer cop des de 1973, aquest any l’Hospital Joan XXIII comptarà amb una resident de l’especialitat de Dermatologia

Per primer cop des de 1973, aquest any l’Hospital Joan XXIII comptarà amb una resident de l’especialitat de Dermatologia

L’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona ha realitzat, avui dimarts 28 de maig, els actes de benvinguda dels 57 nous residents, cinc més que l’any 2018, que s’incorporen per completar la seva formació a l’Hospital Joan XXIII, a l’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona i a altres hospitals del territori.

El cap d’estudis de l’Hospital Universitari Joan XXIII, Cristóbal Añez, i la coordinadora de la Unitat Docent de Medicina Familiar i Comunitària, Cruzma Fuentes, acompanyats pel gerent de l’ICS Camp de Tarragona, Rafael Gracia, pel director de l’hospital, Albert Pons, i pel director de l’atenció primària de l’ICS Camp de Tarragona, Daniel Ferrer-Vidal, han rebut els 57 nous residents que s’incorporen enguany, 35 per a especialitats hospitalàries, 20 per a l’especialitat de medicina de família i 2 més per a l’especialitat d’infermeria familiar i comunitària.

Els 35 nous residents de les diferents especialitats hospitalàries es reparteixen de la següent manera: al·lergologia (1 resident), anàlisis clínics (1), anatomia patològica (1), anestesiologia i reanimació (3), angiologia i cirurgia vascular (1), aparell digestiu (1), cardiologia (2), cirurgia general i de l’aparell digestiu (1), cirurgia ortopèdica i traumatologia (2), dermatologia mèdic-quirúrigca i veneorologia (1), Endocrinologia i Nutrició (1) infermeria obstetroginecològica (4), Farmàcia (1), hematologia i hemoteràpia (1), medicina intensiva (3), medicina interna (3), nefrologia (1), obstetrícia i ginecologia (1), oftalmologia (1), otorinolaringologia (1), pediatria (3) i urologia (1). Per primer cop des de 1973, quan va començar el Programa de Formació Mèdica Especialitzada del Ministeri de Sanitat i Consum, aquest any l’Hospital Joan XXIII comptarà amb una resident de l’especialitat de Dermatologia.

En referència als 20 residents de l’especialitat de medicina familiar i comunitària i els 2 d’infermeria, completaran la seva formació a l’Hospital Universitari Joan XXIII, al Pius Hospital de Valls i a l’Hospital de la Xarxa Santa Tecla i als Equips d’Atenció Primària de l’ICS Camp de Tarragona.

Lliurament de les Beques Arrela’t i beques Talent

En el decurs de l’acte, s’han lliurat les dues beques Arrela’t que convocava per primera vegada l’Hospital Joan XXIII. Aquest Programa, en col·laboració amb l’Institut d’Investigació Sanitària Pere Virgili, vol oferir una formació integral a joves especialistes de la salut que redundi en benefici de les persones dels municipis del Camp de Tarragona, tot retenint el talent que es forma a l’Hospital Joan XIII de Tarragona. Poden optar a aquests 2 ajuts tots els professionals que hagin estat MIR, BIR, FIR i LLIR a l’HJ23 que hagin acabat la residència l’any 2018 o 2019 a l’Hospital Joan XXIII.

El programa de beques “Arrela’t”, propi de l’Hospital Universitari Joan XXIII, neix de la necessitat de potenciar el creixement personal i professional dels joves especialistes en salut que acaben el seu període de residència en les especialitats acreditades a l’hospital i per oferir-los la possibilitat d’optar a unes beques d’investigació científica.

En el mateix acte també s’han lliurat les beques Talent, ajuts per a joves especialistes atorgats gràcies a la col·laboració d’institucions com l’Hospital Joan XXIII, L’IISPV, La URV, L’Hospital Verge de la Cinta de Torotsa, L’Hospital Sant Joan de Reus, el Grup Pere Mata i el suport de la Diputació de Tarragona.

El talent que els joves adquireixen en les 22 especialitats que l’Hospital Joan XXIII té acreditades no s’ha de perdre, i per això, és necessari disposar d’un programa per captar i retenir aquest talent perquè, en definitiva, cultivar i formar els futurs especialistes del territori és la clau per aconseguir l’excel·lència.

Formació, transferència i investigació, són els tres pilars bàsics de l’excel·lència assistencial i de l’Hospital Joan XXIII del futur, un futur que no només s’ha de projectar en metres de superfície sinó amb kilòmetres d’innovació per aconseguir transferir el coneixement desenvolupat al Joan XXIII a la societat del segle XXI.