TOTS 21

Imatge de l’exterior de la seu de l’ICAT.

L’Il·lustre Col·legi de l’Advocacia de Tarragona fa un nou pas endavant per recolzar la situació adversa que afronten molts dels seus col·legiats i col·legiades arran la crisi econòmica generada per la Covid19. El Pla ICAT 2020 aprovat el passat mes de maig amb aquest objectiu tindrà continuïtat aquest 2021 amb l’ampliació d’algunes de les seves mesures i la incorporació de noves apostes per minimitzar l’impacte de la situació.

En aquest sentit, la Fundació de l’ICAT ja treballa en la implementació d’uns nous ajuts per subvencionar la formació dels advocats més joves, un pla del que es donaran els detalls en les properes setmanes. En total, l’ICAT ha pressupostat una partida de 20.000 euros per a proveir aquests ajuts, una xifra que representa un 33% d’increment respecte dels ajuts concedits l’any passat, que van arribar a un total de 15.000 euros.

La degana de l’ICAT, Estela Martín, argumenta que “la formació sempre és una inversió, i més en aquests moments, en què és més necessari que mai que les advocades i advocats joves es formin en aquelles especialitats que els poden permetre millorar els seus ingressos en un context econòmic complicat”. Martín subratlla que “des de l’ICAT volem ajudar a baixar les barreres d’entrada a l’àmplia oferta formativa que oferim des del mateix Col·legi o gràcies als convenis que tenim amb diverses entitats”. Aquests nous ajuts de la Fundació de l’ICAT se sumaran als que ja es van aplicar al llarg de l’any 2020 reservats a les advocades i advocats que afronten situacions econòmiques més precàries. Uns ajuts que es prorrogaran aquest 2021.

A banda d’aquests ajuts extraordinaris, l’ICAT ha accentuat la seva política de reducció de quotes col·legials, amb la condonació addicional de diverses mensualitats des que va començar la Covid. Durant el 2020 es van condonar les mensualitats d’abril, maig, octubre i novembre i es van reduir al 50% les dels mesos de juny, juliol, agost i desembre. De cara a aquest 2021, ja s’ha condonat la quota de gener i s’ha aplicat una nova rebaixa general del 2%. Amb aquesta nova reducció, la disminució de les quotes que va començar al 2013 supera ja el 30%, un fet que genera un estalvi anual d’entre 45€ i 215€ l’any segons les diverses categories de col·legiació.

Martín explica que “en el moment de presentar aquest pla de xoc ja vam dir que l’aniríem adaptant a la situació i això és el que estem fent; l’ombra d’aquesta crisi és allargada, també al nostre col·lectiu, i per això hem d’incrementar l’esforç que fem des de la Junta de l’ICAT per aportar recursos del Col·legi que pal·liïn la situació que pateixen molts dels nostres companys i companyes”. Alhora posa l’accent en què “aquestes mesures extraordinàries són possibles gràcies a la situació sanejada dels comptes del Col·legi, una situació que sempre ha estat una de les màximes prioritats de la Junta, aplicant rigor i racionalitat en el control de la despesa”.

Redacció