.

Una imatge del partit dels baus. Foto: Joan Carles Borrachero

L’Ibersol CBT afrontava el partit contra Mataró Parc Boet amb molt de respecte i sabent que seria un equip que podia complicar molt les coses al conjunt de Berni Álvarez. Els pronòstics no es complien i els blaus han fet un partit gairebé perfecte, tant en atac (anotant més de 100 punts), com a nivell defensiu. Dins d’aquesta perfecció ha destacat Adrià Duch, amb 12 triples i 38 punts. Duch s’ha quedat a un triple d’igualar el millor registre de triples en un sol partit en competicions FEB. Ferran Torres, amb 29 punts i 8 rebots ha estat el més ben valorat (40 punts).

Els locals han començat el quart concentrats i agafant el primer avantatge del partit (8 – 2). El Mataró, amb un triple, ha escurçat la distància però ràpidament Adrià Duch, de tres, una cistella de Ferran i una bona defensa que ha fet esgotar la possessió rival ha forçat el primer temps mort del Mataró (13 – 5 amb sis minuts jugats). Duch no deixava que el minut sol·licitat servís per reordenar les idees i sumava quatre triples més al seu compte personal, per portar l’avantatge al +18. Una cistella més de Sorolla tancava els primers deu minuts amb un resultat de 29 – 9.

El segon quart començava, com no podia ser d’una altra manera, amb un triple de Duch. L’efectivitat blava deixava de moment sense resposta a l’equip taronja, que no sabia com atacar la sòlida defensa plantejada per Berni Álvarez. En catorze minuts, el Mataró Parc Boet només havia aconseguit anotar 12 punts, pel que el treball defensiu blau estava resultant molt eficaç. Mentrestant, en atac, Torres agafava les regnes de l’anotació després del descans d’Adrià Duch. La diferència es posava en +22, el Mataró volia reduir-la per la via ràpida, però els costava molt disposar de tirs clars i fàcils. El 8 de CBT tornava a la pista i això era sinònim de triples assegurats. Dos de consecutius posaven el Serrallo dempeus i Dani Fernández posava la cirereta just abans del descans amb un altre triple. El marcador a la mitja part reflectia un esperançador 61 – 28.

Res canviava en tornar de vestidors. Adrià Duch seguia amb el seu particular festival de triples, i a això se li sumava el bon partit que seguien fent tots els jugadors blaus. La defensa seguia sent asfixiant, cedint només 34 punts un cop arribats al minut 7 del tercer quart. I a l’altre costat de la cistella el festival anotador semblava no tenir fi (84 – 39 minut 8 del tercer quart). Berni donava descans als seus homes importants i donava entrada als jugadors del júnior. El ritme anotador es frenava una mica al final del quart, que finalitzava amb 87 – 41 al marcador.

Amb deu minuts per jugar-se i el partit decidit, l’Ibersol CBT tenia com a repte mantenir la intensitat i la concentració per demostrar que al Pavelló del Serrallo ha de ser molt difícil que els rivals marxin amb la victòria. Els blaus sobrepassaven la centena de punts, mentre que, amb tres minuts per jugar-se, el Mataró no havia aconseguit arribar als 50. Els del Serrallo han demostrat una gran fortalesa i capacitat per desestabilitzar el rival amb la seva gran feina en defensa.

El partit ha finalitzat amb un resultat de 109 – 47