.

Els tarragonins s’han emportat la victòria per nou punts. Foto: CBT

L’Ibersol CBT es desplaçava a Saragossa, a una de les pistes més complicades, per enfrontar-se a l’Anagan Olivar en l’últim partit de l’any. Els blaus, líders de la categoria, sabien de la dificultat del partit i que bona part d’ell passaria pel duel a la pintura Pradilla – Torres. La perla aragonesa no ha pogut amb el pívot blau, que li ha guanyat la partida sent el millor jugador del partit amb 25 punts (dos triples), 9 rebots i 31 de valoració. Pape Mbaye ha disposat d’alguns minuts després d’uns dos mesos lesionat.

El partit ha començat amb desencert per part dels dos equips. Pèrdues de pilota als dos costats i bones defenses feien que la primera cistella no arribés fins passats dos minuts i l’anotés Olivar. Després d’aquests minuts i d’una cistella en contra, l’Ibersol CBT agafava confiança i començava a trobar encert, gràcies en part, a Ferran Torres (4 – 11, i tres minuts per acabar el quart). Berni ordenava una defensa encara més agressiva, i sortia efecte, ja que els locals no aconseguien superar fàcilment el CBT. Els blaus aconseguien així ampliar lleugerament la diferència, però els triples aragonesos feien que al final del quart s’hi arribés amb un resultat de 14 a 18 favorable a l’Ibersol CBT.

Amb l’arrencada del segon quart es començaven a torçar les coses pels interessos blaus. Olivar pujava també la seva intensitat per, primer reduir la diferència en el marcador progressivament, i després superar l’Ibersol CBT. Els de Berni havien d’esperar a arribar al tram final d’aquest segon quart per igualar de nou, a 30 punts, el partit. Una bona combinació entre David Fernández i Ferran Torres tornava a posar els blaus per davant, amb la diferència que Olivar es mostrava molt més combatiu. Tot i les dificultats que oferia Olivar, un equip rocós, l’Ibersol CBT era capaç d’anotar-se també el segon quart (32 – 37).

La segona meitat s’iniciava amb retard, degut a un incident al pavelló, i amb Olivar anotant-se la primera. Duch responia ràpidament amb un triple, però els locals ho neutralitzaven amb una cistella de tres i un 2+1 de Pradilla. El partit s’igualava a 40 amb tres minuts jugats. Els aragonesos, un equip molt jove, imprimia un ritme alt al partit i portava el CBT a haver de treballar cada cistella. Ferran Torres anotava un triple que servia per posar el seu equip a dos punts del rival, amb poc més de tres minuts per finalitzar el quart. Els de Berni tornaven a ser incòmodes en defensa i això els portava a recuperar el domini en el marcador, que reflectia un 50 – 52 en acabar el tercer quart.

La igualtat també era la tònica en els deu minuts decisius. Pape Mbaye tornava per la porta gran amb un triple (52 – 57, dos minuts jugats). L’Ibersol CBT disposava de bons minuts de joc, amb bones defenses i bons tirs, per ampliar la renda a +10. Els blaus començaven a jugar amb la tranquilitat que els donava la bona defensa que estaven fent, ja que Olivar només aconseguia anotar 2 punts en 5 minuts (52 – 63). Passats aquests cinc primers minuts del darrer quart, els aragonesos han despertat però l’Ibersol CBT ha tirat de veterania per controlar el partit. Un nou triple de Torres ha deixat encaminat el partit pel CBT (58 – 67). Amb un minut i mig per jugar-se (60 – 69) els nervis estaven presents sobre el parquet, sobretot en el bàndol local, fet que no ha passat per alt l’equip de Berni per tancar el partit i emportar-se la victòria cap a Tarragona amb un resultat final de 64 a 73.