.

Els Tarraco Blues celebrant la victòria. Foto: CBT

Amb la victòria d’avui (61 – 62), l’Ibersol CBT s’assegura un dels dos bitllets per jugar la fase final que dona accés a disputar la fase d’ascens a LEB Plata. No ha estat un partit gens fàcil, l’equip de Berni Álvarez ha vist com perillava el triomf en diverses ocasions durant el partit. A força de treball, constància i intensitat, els tarragonins han aconseguit la gesta i ara lluitaran per acabar líders de la categoria. Un imparable Pape Mbaye, amb 28 punts (vuit triples) i 34 de valoració, ha estat el millor jugador del partit.

Inici complicat tant per l’Ibersol CBT com pel CB Quart. Els dos equips estaven revolucionats i erràtics de cara a cistella. Han hagut de passar gairebé dos minuts perquè es veiessin els primers dos punts del partit; ho feia el conjunt local. Amb tres triples gairebé consecutius de Pape Mbaye despertava l’Ibersol CBT, que intentava agafar les regnes del joc (9 -10). El Quart ho posava molt difícil, anava a per totes a cada jugada, robant amb facilitat la pilota als blaus. Mentrestant Pape anotava el seu quart triple en vuit minuts. Un final de quart ajustat es decantava del costat local (14 – 13).

En el segon era l’Ibersol CBT el que puntuava primer, tornant a posar el marcador al seu favor. L’intercanvi de cistelles era constant, però el més preocupant pels blaus era que el Quart li tenia totalment guanyada la partida a la pintura. Els homes grans eren incapaços de trobar bones opcions degut a la bona defensa que els imprimien els gironins. Tot i això, el Quart tampoc era capaç d’aprofitar el molt desencert de l’equip entrenat per Berni Álvarez, i la distància era de només un punt (18 – 17). Poc abans d’arribar al descans era quan el Quart posava l’accelerador i, amb molta pressió defensiva i encert en atac, obtenia una renda de deu punts, la màxima del partit fins al moment (31 – 21).

L’Ibersol CBT necessitava molta més intensitat, i així és com sortia en tornar de vestidors. Una cistella de Torres junt amb un nou triple de Pape donaven un altre aire a l’equip de Berni. El partit passava per una fase de descontrol, fins que el sisè triple de Pape forçava un temps mort local perquè els blaus es posaven a dos punts (33 – 31). Lluny de venir-se avall, el conjunt local no perdia la calma i des de la línia de tres aconseguia fer mal i recupar una distància de sis punts. Amb nervis però amb constància, l’Ibersol CBT aconseguia finalitzar el quart tan sols un punt per sota (44 – 43).

Els últims deu minuts es preveien més intensos i igualats que mai. Un 0 a 4 pels blaus en dos minuts i mig els feia recuperar el domini de l’electrònic per breus moments, ja que això feia despertar el Quart, que li retornava un 6 a 0 (50 – 47). Dos triples consecutius de l’Ibersol CBT, de Pape i David Fernández, canviaven la cara a l’equip de Berni (50 – 53). El Quart reorganitzava ràpidament les idees per evitar que els blaus s’escapessin, i contestaven també amb dos triples. En els minuts decisius, apareixia l’home del partit, Pape Mbaye. El seu triple deixava el seu equip a només un punt i a falta de minut i mig per acabar. Adrià Duch s’encarregava d’anotar la cistella de la victòria i la que donava el bitllet a disputar la fase final que dona accés a disputar la fase d’ascens a LEB Plata.