.

Berni Álvarez ha hagut d’abandonar la banqueta després de rebre la segona tècnica del partit. Foto: CBT

Primera derrota de l’Ibersol CBT (68-76) a casa contra el FC Martinenc BQ. S’esvaeixen així les opcions d’arribar a la final a quatre de la Lliga Catalana EBA de demà. Els tarragonins arribaven amb les baixes conegudes (Tugores i Vinós) i una de darrera hora (JJ Miguel) a un partit en què la duresa i encert dels barcelonins han minvat les opcions d’un CBT. Els de Berni Álvarez mai han estat còmodes amb la permisivitat arbitral i no han pogut trobar un encert regular durant el partit. Els més destacats han estat Ewulu, amb 15 punts, i Buscail, amb 10 punts.

Durant els primers minuts no acabaven de sortir les coses per cap dels dos equips i no hi havia un clar dominador. Ewulu, ell sol, obtenia un parcial de 5-0 per obrir una escletxa en el marcador. Kohan aconseguia un triple sobre el final del primer quart (19-13).

Durant l’inici del segon quart l’encert dels visitants va créixer, però els tarragonins no es van deixar anar mantenint-se presents en atac i, sobretot, continuaven dominant el rebot. Berni demanava temps mort després d’un triple dels barcelonins (23-21). Dos triples consecutius dels blaus en la sortida del temps mort pujaven el ritme anotador del partit, cosa que els visitants no patien perquè ells també s’afegien a aquest encert i a mitjans del quart aconseguien capgirar el marcador. Berni demanava temps mort després d’un altre triple visitant (29-34). Els visitants es trobaven còmodes endurint el joc aprofitant la permissivitat arbitral i gràcies al seu encert assolien la màxima renda en el marcador (32-40). El descans arribava amb un marcador de 32-43 favorable als visitants.

A la represa, els visitants continuaven dominant el ritme del partit, els locals no trobaven la tecla i només Duch amb un triple aïllat aconseguia anotar. A mitjans del tercer període els visitants eixamplaven la renda, els jugadors de Berni seguien sense estar còmodes en el partit (36-55). Kohan sumava el seu segon triple, però les coses no milloraven. El final arribava després d’una cistella de David Fernández (49-63).

L’últim quart començava amb una cistella de Buscail, però els visitants seguien de dolç des de la llarga distància i aconseguien un altre triple. El partit embogia després d’una falta que no assenyalaven els àrbitres. Berni abandonava la banqueta després de rebre la segona tècnica del partit i els visitants aprofitaven el tir lliure. Fernando Arias assumia la direcció de l’equip i demanava temps mort per reordenar als jugadors. Estebanell aconseguia un triple a la sortida del temps mort, i Larry en la posterior acció també se sumava al carro dels triples. Reacció visitant que no deixava entrar al partit als locals amb dues cistelles seguides. El partit finalitzava amb dos triples consecutius pels locals que no eren suficients per obtenir la victòria.