.

Els tarragonins li han tret 33 punts de diferència als salouencs. Foto: Eduard Hernando

El derbi Ibersol CBT – CB Salou també s’ha quedat a Tarragona. Els blaus han jugat un partit molt seriós, i no han donat opció de victòria als salouencs en cap moment. L’inici del partit ha estat igualat però l’equip de Berni Álvarez ha estat massa per un Salou que ha volgut però no ha pogut (95 – 62). La concentració defensiva i la contundència en atac de l’Ibersol CBT han brillat avui al Serrallo. Joan Sorolla ha estat el millor jugador del partit, amb 16 punts, 4 rebots i 21 de valoració.

Els blaus començaven el partit insistint en el joc interior, mostrant-se erràtics fins que Pape anotava la primera. El Salou era el que estava més encertat de cara a cistella, manant primer en el marcador. Ràpidament els blaus revertien la situació amb cistelles de Pape, Dani Fernández i Torres (11 – 7). Però era el senegalès el més inspirat en l’anotació del seu equip, i ho certificava amb un nou triple. La defensa de l’Ibersol CBT es transformava en una de molt més agressiva, el que feia que l’encert visitant es veiés afectat. A poc a poc, els blaus anaven obrint escletxa, per finalitzar el quart amb un resultat de 22 a 13.

Jordi Barberà obria els següents deu minuts des de la línia de tres, però els de Berni no es mostraven tan contundents com al final de l’anterior quart. Joan Sorolla mantenia els seus amb una renda de 10 punts (29 – 19), amb cistelles poderoses a la pintura, mentre passaven els minuts i l’equip es reorganitzava. I ho feien a la perfeccció, tornant a oferir un joc en atac més que contundent amb triples dels germans Fernández i de Dani Tugores (40 – 21). Els visitants aprofitaven els minuts previs a arribar al descans per reduir diferències però sense posar en un compromís als blaus (46 – 32).

L’Ibersol CBT tornava de vestidors amb el tercer triple de Pape Mbaye. L’equip de Berni Álvarez carburava a la perfecció, tant amb cistelles dels homes exteriors com dels interiors, robant amb facilitat en defensa i imprimint un joc ràpid que el Salou no podia seguir (57 – 36). Els del Serrallo no trobaven resistència al seu atac, i anaven ampliant la diferència a base de triples. Dominaven totes les facetes del joc i al final del quart el resultat era d’un contundent 76 – 50.

Amb el partit decidit, els de Berni Álvarez jugaven amb la tranquilitat que els atorgava el marcador per seguir fent el seu joc sense pressió. El CB Salou es mostrava decidit a reduir la diferència però un molt inspirat Sorolla a la pintura no ho permetia. Els darrers minuts han estat un tràmit, per deixar el derbi a Tarragona amb un resultat de 95 – 62.