.

Els blaus han caigut a casa contra L’Hospitalet. Foto: Eduard Hernando

L’Ibersol CBT ha disputat aquesta tarda el seu primer partit oficial de la temporada. Ho ha fet en un igualat enfrontament amb el CB L’Hospitalet. Cap dels dos equips ha sabut trencar el partit, pel que aquest s’ha decidit en els minuts finals. Els visitants s’han mostrat més encertats en el darrer minut i els ha valgut la victòria per 66 a 70.

L’Hospitalet ha començat el partit molt més concentrat que els blaus, amb un parcial de 0 a 6 que ha sorprès els de Berni però que a la vegada els ha obligat a reaccionar. Dani Fernández ha trencat la dinàmica anotadora de l’equip visitant, i la defensa ha aparegut per forçar errors i reconduir el partit. L’Ibersol CBT ha reaccionat a temps, amb un triple de Jaume Zanca que ha posat els seus un punt per sota a la meitat del quart (10 – 11). El mateix Zanca capgirava el marcador per primera vegada en el partit, que passava a no tenir un dominador clar i l’intercanvi de cistelles eren les protagonistes en el darrer tram dels primers deu minuts. Aquest joc acabaria beneficiant als tarragonins, que s’emportaven el primer quart per 15 a 14.

El segon quart començava igual que el primer, amb un Hospitalet més entonat que s’anotava un 0 a 5 que obligava els de Berni a replantejar el seu joc. Els visitants no deixaven pensar amb claredat als blaus, que esgotaven possessió o xocaven una vegada i una altra contra la bona defensa plantejada per l’Hospitalet. D’aquesta manera aconseguien augmentar el seu avantatge fins al 15 a 24, deixant l’Ibersol CBT sense anotar durant més de cinc minuts. Fins que apareixia Jordi Barberà per posar els dos primers del quart i l’acompanyava Dani Tugores amb un 2+1 (20 – 27). Els blaus tornaven a carburar i Víctor Vinós apropava els seus a tan sols cinc punts. Les bones accions col·lectives dels de Berni deixaven un ajustat marcador en arribar al descans: 28 a 29.

Kevin Coronel anotava els seus primers punts amb la samarreta del CBT a l’inici del tercer quart i, amb els rebots ofensius que capturava tornava a posar el seu equip per davant (32 – 31). La defensa blava arribava a tot arreu i en atac mirava de mantenir la calma per, a poc a poc, imposar el seu joc. Coronel es convertia en el protagonista dels blaus en aquest tercer quart, amb triple inclòs per al jugador de Cap Verd. El partit però, seguia igualat, i només el triple de Zanca (46 – 41) forçava el temps mort i obria el camí per a l’Ibersol CBT. Els de Berni pujaven la intensitat en defensa, mantenien la renda de cinc punts però una cistella sobre la botzina del visitants deixava el marcador en 50 a 47 al final del tercer quart.

L’Ibersol CBT perdia l’avantatge aconseguit amb l’inici del darrer quart. L’Hospitalet igualava el partit a 52 i els blaus abusaven del tir de tres, sense sort. Havien de passar més de cinc minuts perquè aparegués Adrià Duch des de la seva posició preferida per anotar el triple i desfer la igualada que imperava durant tot el quart (61 – 59). L’Hospitalet, esperant la seva oportunitat, feia mal en el pitjor moment, anotant un triple quan s’entrava en darrer minut de joc, que acabaria sent decisiu perquè el rival s’emportés la victòria (66 – 70).