.

La plantilla del CBT, un cop acabat el partit. Foto: CBT

L’Ibersol CBT segueix viu a la LEB Plata després de la seva victòria aquesta tarda a la pista de CB Jairis (55 – 64). Aquest triomf permet als blaus gaudir d’una oportunitat més per materialitzar la permanència, això sí, via play out. Els blaus comptaran, a més, amb el factor pista a favor. El conjunt de Berni Álvarez ha fet un partit molt seriós, en el que pràcticament sempre ha anat per davant, sabent controlar els tempos i ritme. David Fernández ha estat el millor jugador del partit, amb 12 punts, 11 rebots i 19 de valoració.

Sortia intens l’Ibersol CBT, lluitador i amb ganes de no deixar-se sorprendre. Duch encadenava un parell de bones jugades per agafar la primera diferència del partit, 5 a 10, que ho complementaria Coronel des de la línia de tres. Els blaus volien posar calma al partit i imposar el seu ritme. Ho aconseguien amb una efectiva defensa, que deixava sense anotar els locals durant uns minuts (7 – 15). S’acabaria aquesta ratxa negativa de Jairis amb dos triples consecutius que tornaven a ajustar el marcador (13 – 15), per deixcar-lo igualat a 15 al final del quart.

L’Ibersol CBT seguia desencertat amb l’arrencada dels següents minuts, errant cistelles relativament fàcils. Jaume Zanca trencava per fi la sequia anotadora de l’equip de Berni  i tornava a posar els seus per davant. Ho aprofitava el tècnic blau per pujar la seva línia defensiva per desequilibrar l’atac local (15 – 19). Jairis necessitava quatre minuts per retrobar-se amb una cistella, i ho feia per partida doble i de forma consecutiva (19 – 20). Eren els minuts del conjunt murcià, que li donava la volta al marcador per primera vegada (21 – 20). Els blaus recuperaven el domini per mitjà de Bjelic, Barberà i el triple de Duch, que feia reaccionar els seus quan s’apropava el descans (21 – 29). David Fernández hi posaria el colofó amb un triple molt just sobre la botzina, per marxar a vestidors 21 a 32.

Els dos equips tornaven a pista amb la mateixa energia, però l’Ibersol CBT es mostrava més intens en el rebot, a les dues cistelles. Els de Berni ho acompanyaven amb una magnífica jugada col·lectiva i amb encert des de la pintura, per seguir comandant 23 a 36. Jairis volia córrer, però David Fernández hi posava calma. Els blaus es trobaven còmodes a pista, mantenint una renda de 10-12 punts que els permetia jugar amb cap i tranquil·litat. El joc coral dels blaus passava a ser protagonista, on qualsevol dels jugadors a pista tenir perill d’anotar. Amb aquesta filosofia, els tarragonins aconseguien un +11 al final del tercer quart (33 – 44).

Jairis no abaixava els braços i anotava dos triples consecutius quan començaven els minuts decisius per posar pressió a l’equip de Berni Álvarez (39 – 44). Apareixia Zanca amb quatre punts consecutius i un importantíssim rebot defensiu per aportar tranquil·litat als seus. David Fernández es treia un triple de la màniga en el moment en el que totes les accions ja eren clau (44 – 55). Els tarragonins controlaven el rebot, un fet que acabaria sent decisiu pel desenllaç final, mentre passaven els minuts i segons i s’apropava l’objectiu. Amb 48 a 60 i poc més d’un minut per jugar-se, l’Ibersol CBT es mostrava segur i sense fisures a les seves files. Amb aquesta mostra d’enteresa, l’Ibersol CBT s’onatava el triomf per 55 a 64.