.

Els blaus se les veuran ara amb el Movistar Estudiantes. Foto: CBT

Primer partit de la fase final que es disputa a Algesires i l’Ibersol CBT no ha pogut començar amb victòria aquesta competició. Els blaus han començat molt bé el partit, però s’han anat desinflant amb el pas dels minuts i degut al joc plantejat per Ardoi, tant a nivell defensiu com en l’encert de cara a cistella. Pape Mbaye ha estat el millor jugador de l’Ibersol CBT i màxim anotador del seu equip, amb 14 punts, als que ha sumat 6 rebots pels 14 punts de valoració. El millor jugador del partit ha estat Urtasun amb 8 punts i 16 de valoració.

Els blaus no han pogut entrar millor al partit, amb tres triples consecutius i amb Ferran Torres apoderant-se de la pintura. Els de Berni només concedien 2 punts en gairebé tres minuts, fruit d’una concentració màxima en defensa, que portava a Ardoi a la pèrdua de pilotes i als tirs forçats. El conjunt navarrès demanava temps mort i tornava a pista totalment ficat en el partit. Aconseguia un parcial de 0 a 13 que els avançava en el marcador (13 – 15) i deixava l’Ibersol CBT noquejat momentàniament. El partit passava a mans d’Ardoi, que s’adjudicaria el quart finalment per 17 a 21.

Els de Tarragona sortien més entonats al segon quart, amb el tercer triple de Pape i un 2+1 de Tugores. Megacalzado Ardoi aconseguia respondre de la mateixa manera a l’altre costat de la pista, pel que la diferència en el marcador no baixava dels 5 punts. Dani Tugores agafava la responsabilitat a nivell ofensiu, però Ardoi estava sent letal des de la línia de tres (30 – 38). Els blaus no trobaven la solució i no podien oferir el seu joc ràpid i efectiu enfront d’Ardoi. Eren els de Navarra els que es mostraven frescos d’idees i amb facilitat per anotar i portaven la seva renda més enllà dels deu punts. Els de Berni mostraven una tímida reacció al final del quart, però marxaven igualment a vestidors per sota en el marcador (37 – 47).

Quatre punts de Ferran Torres en tornar del descans donaven un altre aire als blaus. Pape anotava el quart triple del seu compte particular, i definitivament l’Ibersol CBT era un altre. La intensitat defensiva portava a l’equip de Berni a tenir més confiança en atac, però quedava camí per a recórrer. Adrià Duch posava l’equip a set punts (51 – 58) al tram final del tercer quart, però quan semblava que l’equip aniria directe a aixecar el partit, els navarresos recuperaven amb molta facilitat un +11 per anotar-se també el tercer quart (51 – 62).

Els darrers deu minuts començaven amb un nou triple d’Ardoi i amb un Ibersol CBT que es mostrava impotent davant el gran encert en el tir que tenia el rival. A l’equip de Berni en canvi, li costava molt treball cada punt que aconseguia i no trobaven ja el referent que marqués el camí per intentar, per última vegada, la remuntada. Ardoi es mostrava com un equip sòlid i segur, que ja no deixaria escapar la victòria (62 – 71).

L’Ibersol CBT jugarà demà a les 17:30h el segon partit contra Movistar Estudiantes.