.

L’Ibersol s’emporta una victòria importantíssima a domicili. Foto: CBT

L’Ibersol s’ha emportat una victòria importantíssima a domicili. Tretzè partit de lliga EBA de la temporada 2021-2022. L’equip no podia comptar amb Orion Outerbridge, Gerard Estebanell, David Fernández, Joan Güixens o Ferran Millán, però l’equip recuperava a Víctor Vinós i també comptava amb Ferran Torres en la seva tornada al club. Gran partit el viscut aquest migdia al Pavelló Sergio Llull de Menorca, on l’ Ibersol CBT amb una gran segona part s’ha pogut emportar una gran victòria. Els jugadors més destacats per part local han sigut Torres amb 28 de valoració i 23 punts i Dayer amb 20 de valoració amb 12 punts 4 rebots. Per part visitant el millor jugador ha sigut Yoeri amb 26 punts i 22 de valoració i Ferran Torres que en la seva tornada ha signat 15 punts i 5 rebots per 21 de valoració. Així doncs la victòria volava fins a Tarragona.

Sortida amb poc ritme per part dels dos equips, el matx començava amb una cistella ràpida de Sherif, contestada posteriorment pels locals després d’aconseguir el rebot ofensiu. Arribava el primer triple dels locals per posar-se per davant, alternatives en el marcador en el instants inicials. Yoeri es mostrava molt actiu per part visitant i Sintes amb dos triples començava molt endollat. Sintes tornava a encertar des de la línia de 3 (13- 8). A mitjans del primer quart, la defensa local ppujava en intensitat i permetia que Es Castell marxés en el marcador. Dos contraatacs consecutius dels blaus permetien ajustar el marcador. Es Castell aconseguia un altre triple i era el moment de la tornada de Ferran Torres. Els locals estaven de dolç amb un encert molt gran (18- 12). Els jugadors de Berni Álvarez es mostraven incómodes i això ho aprofitava Es Castell per controlar el partit. Tugores mitjançant un 2+1 retallava diferències i també tornava a jugar Victor Vinós. Es Castell seguia però encertant des de la llarga distància. El primer quart arribava a la fi amb un 23- 15 en el marcador.

El segon quart començava amb una cistella local que contestava Marc Buscail des del triple. Des del control del rebot defensiu els tarragonins podien còrrer al contraatac i Ferran Torres aconseguia la seva primera cistella (25- 20). Tot i això els locals seguien aconseguint punts fàcilment i Berni Álvarez demanava temps mort. Arribava així la màxima diferència en el marcador 30- 20 pel conjunt de ses illes. Els visitants no trobaven el seu ritme dins el partit i els locals seguien de dolç amb un gran encert i amb un parcial de 5-0 obligaven a Berni a demanar novament temps mort. Dues bones accions defensives visitants no trobaven recompensa en atac, arribava això si el primer triple de Tugores però les sensacions no eren bones pels jugadors tarragonins. Un altre triple local (7/14) posava les coses molt difícils pels de Berni Álvarez. Dues grans accions que finalitzaven en recompensa i parcial de 1- 7 feien que l’entrenador local demanés temps mort (41- 30). Ferran Torres aconseguia una cistella en els instants finals i deixava el marcador al descans en 43- 32 favorable als locals.

La sortida del descans arribava amb una cistella de Yoeri Hoexum que permetia retallar distàncies. Gran sortida visitant defensivament que tancava l’anella d’ Es Castell i amb un parcial de 0- 6 ajustava el marcador (43- 38). Espectacular triple de Tugores que ajustava encara més el marcador i posterior recuperació defensiva, els blaus han sortit amb una altra cara en la sortida del descans. Triple de Yoeri, ràpidament contestada pels locals (48- 44). Yoeri reclamava atenció i amb 3 punts des de la línia de tir lliure apropava encara més els de Tarragona en el marcador. El partit de Yoeri era espectacular i amb una altra cistella igualava el marcador. Es Castell canviava la dinàmica amb un parcial de 6-0 que obligava a Berni a demanar temps mort, amb tot el CBT ja havia tornat al partit i les sensacions eren diferents. Ferran Torres aconseguia dues accions de mèrit per ajustar encara més el marcador. El marcador reflectia un 57- 54 per arribar als últims 10 minuts de partit.

Sortida immillorable que amb un triple de Buscail després d’un tir lliure convertit per Yoeri després d’una falta tècnica, es posava per davant en el marcador (57- 58). Cistella de Ferran per donar més vida als visitants en aquesta bona arrencada per la part blava. Petita reacció local per tornar a posar-se per davant. Yoeri continuava espectacular i amb un altre triple igualava el marcador. Una altra cistella de Ferran Torres posava per davant en el marcador al CBT a manca de 3 minuts per finalitzar el partit. Tugores aprofitava dos tirs lliures després d’una falta antiesportiva i Ferran Torres amb una altra cistella posava 6 punts d’avantatge, arribava llavors un triple per part local.

El partit seguia ajustat a falta de 2 minuts per finalitzar. Bulfoni amb dos tirs lliures posava per davant als locals (72- 71). Ferran Torres recuperava una pilota molt important i Kristian palmejant el rebot aconseguia a 8 segons per finalitzar posar als de Tarragona 1 punts per davant en el marcador. Gran defensa de Ferran Torres i posterior recuperació de JJ. El partit finalitza després de que Yoeri anotés 4 tirs lliures seguits.