.

Els blaus han caigut en un encontre ple d’igualtat. Foto: Eduard Hernando

Ibersol CBT i Basket Navarra han ofert un partit igualat i ple d’emoció. Els blaus necessitaven la victòria per seguir lluitant per la permanència però han acabat caient però lluitant fins a l’últim minut (71 – 74). Els de Berni han fet una mostra d’entrega que al final s’ha quedat sense recompensa. David Fernández ha estat el millor jugador del partit, amb 19 punts, 5 assistències i 23 de valoració.

Un Ibersol CBT que començava a remolc capgirava ràpidament el marcador amb les accions d’Adrià Duch i un bon joc col·lectiu que es culminava des de l’interior (8 – 6). El conjunt visitant no es deixava intimidar per les ganes de l’equip de Berni i portava el partit de nou al seu favor, comandats per Smith i aprofitant a la perfecció el rebot ofensiu. Zanca mirava de revolucionar els seus, sense sort, perquè al final de quart el Navarra apretava encara més per adjudicar-se un +10 (14 – 24).

La dinàmica es mantenia amb l’arrencada del segon quart, amb un Navarra dirigint i un Ibersol CBT que buscava el referent per reduir la diferència. El trobava en Bjelic, que anotava de tres i s’apoderava de la pintura per portar els seus a cinc (27 – 32). S’hi afegien Zanca i David Fernández, també de tres, per igualar el partit a 37.

Els navarreros tornaven més encertats a pista, però amb l’Ibersol CBT ben a prop (44 – 45). Els blaus no sabien controlar els propers minuts, mentre el Basket Navarra anava guanyant terreny a poc a poc. Imposava el seu físic per dificultar totes les internades dels tarragonins, que havien d’esperar fins al darrer minut per capgirar la situació. Una magnífica connexió entre David Fernández i Kevin Coronel aixecava el públic del seient, i el capità encara hi sumaria un triple més per recuperar el marcador. Una cistella sobre la botzina del Navarra deixava un resultat de 53 a 54 al final del tercer període.

Amb tot per decidir, Ibersol CBT i Basket Navarra iniciaven un darrer quart batallant cada jugada. David Fernández s’erigia com el referent del seu equip, amb sis punts consecutius que posaven els blaus tres punts per damunt (63 – 60). Els visitants no estaven disposats a llençar la tovallola i, trobant en el triple el seu aliat, recuperava una renda de cinc punts a falta de dos minuts (67 – 72). David Fernández donava esperances al seu equip, anotant de tres i posant-se a tan sols un punt en l’últim minut. Una mala decisió en una acció ofensiva seria clau perquè la victòria caigués finalment del bàndol visitant (71 – 74).