TARRAGONA 21

L’alcalde, Pere Granados, contemplant avui la demolició de l’edifici. Foto: Tarragona21

L’Hostal Bona Estada de Salou comença a ser història. Aquest dilluns han començat els treballs de demolició amb maquinària. Els treballs inicials de desmuntatge van iniciar-se a començament de desembre. La seva desaparició, d’un edifici adossat a l’església de Santa Maria del Mar (c. Ponent, 11), alliberarà tot el perímetre exterior de l’església, de manera que cap obstacle impedirà la seva visió.

La primera planta i la planta baixa de l’antic hostal s’estan demolint amb maquinària pesada de grans dimensions. Actualment, l’edifici de l’Hostal Bona Estada es troba adossat al transsepte i l’absis de l’església Santa Maria del Mar. L’espai suma 190 metres quadrats i l’expropiació ha costat 800.000 euros.

L’Ajuntament de Salou, amb l’enderroc de l’Hostal Bona Estada, té la finalitat de poder completar l’actuació de recuperació de l’església tornant-li la característica d’edifici aïllat. Així mateix, l’espai que resulti de l’eliminació de l’hostal s’adequarà per permetre l’ús públic, ja que en sortirà una plaça on s’instal·laran bancs i una escultura en homenatge al Ball de Bastons; una actuació que es va aprovar gràcies als pressupostos participatius.

Fins que acabi l’obra, el perímetre de seguretat adjacent a l’església de Santa Maria del Mar, els carrers Ponent i Mestral, restaran tancats a la circulació, protegits i senyalitzats.