L’Hospitalet de l’Infant celebra les III Jornades Marítimes aquest mes de juny

El Centre d’Estudis de l’Hospitalet de l’Infant (CELHI) i l’Antena del Coneixement de la URV de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant han organitzat conjuntament, amb la col·laboració de la Regidoria de Cultura i Patrimoni, les III Jornades marítimes per aquest mes de juny (tots els dilluns).

Com podeu veure al cartell, les Jornades inclouen un total de quatre conferències:

 

5 de juny: “Descobrint la costa de Tarragona. Un tresor natural submergit”

19.30h Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant

A càrrec de l’empresa Plàncton divulgació i serveis marins. És una empresa de l’Ametlla de Mar, creada amb l’objectiu de protegir, conservar i gestionar el medi marí i costaner, sobretot l’entorn marí de les Terres de l’Ebre. En són responsables l’Eli Bonfill i l’Aurora Requena.

 

12 de juny: “Salvant vides al Mediterrani”

19h Auditori de l’Hospitalet de l’Infant

A càrrec de Proactiva Open Arms, una ONG dedicada a rescatar nàufrags que fugen de la misèria i de la guerra. Treballa a les aigües gregues on arriben cada dia centenars de persones en pèssimes condicions. El seu fundador és Óscar Camps, que ha rebut multitud de premis i reconeixement per la seva tasca.

Durant aquesta conferència es projectarà el documental ‘Astral”

 

19 de juny: “Navegants d’aiguamolls. 2000 anys de secrets enfonsats”

19.30h Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant

A càrrec de Ruth Gell,  arqueòloga tècnica col·laboradora del Centre d’Arqueologia Subaquàtica de Catalunya. Màster en arqueologia nàutica i en recerca d’humanitats. Ha col·laborat en moltíssimes excavacions subaquàtiques. Va venir l’any passat i va captivar el públic parlant de la descoberta i excavació d’un vaixell anglès del segle XIX que es va enfonsar a la desembocadura de l’Ebre.

 

26 de juny: “La mar catalana al segle XXI”

19.30h Sala Bonet Castellana del Centre Cultural Infant Pere de l’Hospitalet de l’Infant

A càrrec de Jaume Folch, doctor en medicina, especialitzat en malalties degeneratives, fotògraf i submarinista. Ha fet nombrosos estudis relacionant el mar i la qualitat de vida. Ha vingut ja dos anys anteriors. Al públic li encanta la seva manera planera d’explicar i unir elements que no sembla que hagin de tenir res en comú.

Enviar un comentari

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *