.

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, durant la seva visita al nou servei.

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), David Elvira, ha visitat avui l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona. Durant la visita ha realitzat una trobada amb els professionals del centre i ha visitat la Unitat de Cures Intensives pediàtrica, posada en funcionament ara fa uns dies. La posada en funcionament d’aquesta unitat aquest mes de desembre permet atendre els processos complexos en el territori i evita trasllats no necessaris a centres assistencials de Barcelona.

La inversió realitzada, contemplada en el pla d’inversions del Departament de Salut per l’any 2017, ha estat de 1.470.000€ (obres i equipament) i el cost de funcionament anual serà de 2.120.000€. Elvira ha repassat amb els professionals les millores realitzades en diferents àmbits del centre durant els darrers anys i ha destacat com han afavorit l’atenció a l’usuari.

En aquesta línia de millores, ja s’ha iniciat el procés de concurs d’idees, a proposta del Servei Català de la Salut, i es publicarà l’anunci indicatiu del concurs al Diari Oficial de la Unió Europea, per encàrrec del projecte i direcció d’obra de la transformació del nou Hospital Joan XXIII de Tarragona per un valor de 2.488.368 euros. La data límit prevista en el mateix anunci per a la licitació del projecte, mitjançant concurs d’idees, és de final de març.

Es dóna així un pas més en el projecte de construcció d’un nou edifici de superfície estimada de 40.000 m2, que albergarà àrees d’hospitalització, gabinets d’intervencionisme, hospital de dia, usos de medicina nuclear, serveis de diagnòstic per la imatge i el bloc quirúrgic, entre d’altres. D’aquesta manera es dotarà el Camp de Tarragona d’un nou hospital, modern i adequat, en substitució i complementarietat als edificis existents, que el permetran continuar sent referent per desplegar la cartera de serveis territorial de manera planificada i integrada.

Aquest nou Hospital Joan XXIII es contextualitza en el marc del Pla Estratègic sanitari del Camp de Tarragona 2016-2020, que és el full de ruta que identifica les prioritats del territori i guia el conjunt de les ordenacions sanitàries dels propers 4 anys, en matèria de contractació de serveis sanitaris, pactes territorials i inversions.