.

.

TOTS 21

Imatges de la jornada. Fotos: Cedides

El Servei de Medicina Interna de l’Hospital Universitari Joan XXIII de Tarragona participa en el Cook & Health, Cuina Cardiosaludable, un projecte de formació i de solidaritat per recaptar fons per a projectes coordinats pel Mossèn de l’Hospital Joan XXIII, Xavier Fort.

En la jornada que es pot visualitzar online al web www.formetarraco.com s’han desenvolupat quatre sessions formatives i un repte culinari cardiosaludable, en vídeo.

La primera sessió la realitza la Dra. Cabrera, del Servei de Cardiologia de l’Hospital Joan XXIII, sobre fibril·lació auricular. La segona sessió a càrrec del Dr. David Riesco, del Servei de Medicina Interna del centre sanitari, sobre tromboembolisme pulmonar. La tercera sessió, el Dr. Miguel Camafort del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Clínic de Barcelona, sobre l’abordatge clínic del risc cardiovascular. La quarta sessió, Harmonia de sabors i colors, del xef del restaurant de Salou, Deliranto, Pep Moreno, que cuina tres plats cardiosaludables.

Després de les sessions, el repte culinari consisteix en què els tres metges especialistes, que han fet les sessions mèdiques formatives, han de realitzar un plat cardiosaludable cadascun d’ells, amb el format televisiu de “Masterchef”. El jurat que decideix el plat guanyador està format per la Cap del Servei de Medicina Interna de l’Hospital Joan XXIII, Teresa Auguet, el president de l’Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona, Jaume Benages, el propi Xef, Pep Moreno, i la dissenyadora gràfica, Núria Llort. El guanyador del repte va ser el Dr. Miguel Camafort.

A més, en aquest context s’organitza una rifa solidària d’una jaqueta de xef personalitzada, un lot de productes locals i un lot de productes per a persones diabètiques, de les empreses Avellana de Reus, Olis de Riudoms i Edulcodiet. Els fons recaptats es destinaran a projectes solidaris del Mossèn Xavier Fort de l’Hospital.

El 5 de gener es farà el sorteig entre totes les persones que hagin omplert el formulari i hagin fet una donació per al projecte de Mossèn Fort. A més, es podran fer donacions voluntàries en el número de compte ES89 2100 5659 4002 0000 3836 i al Bizum 01716 de la fundació Hospital Joan XXIII per a donar suport al Mossèn.

Redacció