.

.

TOTS 21

El president de la Generalitat atorga el premi a Mossén Joan Aragonés. Foto: Cedida

La Creu de Sant Jordi arriba a l’ Hospital de Sant Pau i Santa Tecla el mateix any que la fundació celebra el seu 550è aniversari.

El guardó ha estat lliurat pel president de la Generalitat, Artur Mas, i l’ha recollit el president de la fundació tarragonina, mossèn Joan Aragonès. Santa Tecla ha rebut el premi pel seu servei a la ciutat de Tarragona i la seva aportació a la salut i al benestar dels tarragonins durant més de mig miler d’anys.

Cal recordar que la Creu de Sant Jordi és el màxim reconeixement per part de la Generalitat de Catalunya que pot rebre una persona o una institució. En aquesta edició s’han premiat 27 personalitats i 15 entitats, que han recollit el guardó al Teatre Liceu de Barcelona.

L’ Hospital de Santa Tecla és una les institucions més antigues de Catalunya i malgrat que els seus orígens es remunten a 1171, no va ser fins a 1464 quan es va convertir en fundació. Malgrat haver patit tres conflictes bèl·lics, l’hospital ha garantit al llarg de tots aquests anys l’atenció als ciutadans de Tarragona independentment de la seva condició social o econòmica.