.

Imatge d’esportistes, voluntaris i staff acomiadant-se amb una fotografia de família de la competició de lluita, celebrada a Vila-seca. Foto: Tarragona2018

Entre l’herència dels Jocs Mediterranis més allunyada dels debats polítics i amb més recorregut posterior en destaca la constitució formal de l’associació dels voluntaris que en van garantir la seva funcionalitat. El setembre es va crear un grup impulsor amb la consideració de que “el territori no pot perdre un llegat humà tant valuós com el dels centenars i milers de voluntaris que els Jocs van aconseguir mobilitzar”. Amb aquests objectius generals el passat 14 de desembre “el  projecte  es  va  convertir en realitat: Vam  fundar Llegat 2018, Associació de voluntaris del Camp de Tarragona”.

L’anunci, fet públic per mitjà dels seus impulsors a través d’una nota de premsa, afirma que l’entitat pretén en un primer nivell “donar suport a totes aquelles iniciatives esportives, socials i culturals, enteses com a espais que permeten a l’individu adquirir els valors propis de l’esport, l’enriquiment del fet cultural,  i la cohesió social del territori” originades tant des de l’administració pública com per empreses, programadors esportius i iniciatives ciutadanes. Tanmateix, també afegeixen altres horitzons com els d’obrir “una nova línia de projectes propis en aquest mateix sentit, on han de convergir les  necessitats de la ciutadania en aquests àmbits, els nostres propis objectius com agents transformadors i de participació activa, i alhora possibilitar la realització d’aquelles competències no efectuades per manca de recursos, disponibilitats pressupostàries, etc, sobretot adreçada a les administracions públiques, i que alhora no envaeixin el sector privat, que tanta riquesa genera”.

I de cara a fer-ho possible, “entenem que aquells voluntaris que continuem tenint la necessitat de formar part activa de la societat més enllà dels reconeixements adquirits durant els jocs per  part  de  la  ciutadania, de les entitats i de les institucions, tenim l’obligació de mantenir aquest reconeixement, i alhora millorar el nostre servei en direcció a poder oferir al territori i a la seva gent un voluntari d’excel·lència, mitjançant tres estratègies: Tria pròpia de la carrera de voluntari; Formació contínua gratuïta i formació inclusiva abans de l’acció amb una visita a les instal·lacions de l’entitat receptora del servei per tal d’establir vincles i confiances, i conèixer al detall les necessitats de l’esdeveniment”.

L’estimació aproximada de socis en un any, segons dades pròpies, és de 60, per una previsió de 40 accions pràctiques anuals a realitzar en els tres àmbits d’actuació, partint d’una implantació al 60% del territori. En aquest capítol de futuribles, el número de projectes propis que pot oferir l’associació en un any seria de 10, amb una valoració pressupostària anual aproximada de 30.000€.

L’entitat, presidida per Josep-Antoni Tripiana i Mula, es troba ubicada al Pavelló de Campclar de l’Anella Mediterrània.

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */