.

.

TOTS 21

Voluntaris del Banc d'Aliments classifiquen el menjar

Voluntaris del Banc d'Aliments classifiquen el menjar. Foto: Joan Marc Salvat

Ni el vent, ni la pluja, ni la crisi han pogut aturar la solidaritat dels tarragonins. Les dues jornades del Gran Recapte, el 28 i 29 de novembre, han estat tot un èxit, tal i com ha explicat el secretari del Banc d’Aliments a la demarcació de Tarragona, Antoni Garcia. A l’espera del recompte oficial, Garcia assegura que “el ritme que portem aquest any és espectacular i el Gran Recapte ha anat molt bé: si l’any passat vam fer unes 160 tones d’aliments entre Reus i Tarragona, jo crec que fàcilment arribarem a les 200 tones”. Al llarg d’aquesta setmana s’acabarà de fer el recompte final dels productes que encara s’estan classificant de dissabte, i els que encara estan arribant en camions.

Aquest dilluns, la seu del Banc d’Aliments a les comarques de Tarragona és un bullici de gent. “No havíem fet cap crida perquè vingués ningú i ja ho veus, tenim una trentena de voluntaris donant-nos un cop de mà”, comenta Garcia. Per tot plegat, des del Banc d’Aliments es mostren satisfets, no només per la gran afluència de donacions, sinó per la impliació de la ciutadania.

Molta feina per fer

Durant aquesta setmana es fa la col·lecta definitiva dels supermercats de Reus i Tarragona, es porta a la seu del Banc d’Aliments, es classifica i s’emmagatzema. Creu Roja, Càritas i una entitat evangelista coordinen la recollida d’aliments a les Terres de l’Ebre; des d’allà mateix es farà el recompte, es facilitaran les dades a la seu de Reus i es distribuirà a les entitats distribuidores d’aliments.

Els aliments amb més prioritat com la llet, les galetes i productes amb dates de caducitat més curtes, es començaran a entregar a les xarxes de distribució, seus parroquials i entitats col·laboradores per arribar a les persones més necessitades el més aviat possible.

Productes per 3 i 4 mesos

En concret, els productes recollits durant el Gran Recapte “serviran per tres o quatre mesos”, subratlla Antoni Garcia. Paral·lelament, el Banc d’Aliments també es nodreix dels 100.000 euros que la Diputació de Tarragona va donar l’any passat i que es van destinar íntegrament a comprar menjar. Des de Benestar Social es col·labora amb un donatiu de 35.000 euros per aliments i, a l’estiu, s’impulsa una nova recollida solidària d’aliments amb la campanya ‘La fam no fa vacances’.

Reusdigital / Grup de Diaris Digitals de Catalunya