.

.

TOTS 21

Pla general del subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté; de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; i de membres de l’exèrcit espanyol durant la visita al pont provisional construït a Montblanc. Foto: Cedida

L’exèrcit espanyol ha construït un pont provisional a Montblanc per recuperar el de la Font de Bolovi, arrasat per la riuada de l’octubre passat. En l’actuació hi han participat una cinquantena d’efectius del cos de l’Estat que han enllestit la infraestructura en una setmana. En una visita aquest diumenge, el subdelegat del govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, ha agraït als soldats espanyols la «celeritat» i «la bona feina» feta al municipi. El nou pont, de tipus ‘Bailey’, s’obrirà aquest dilluns.

Montblanc està presidit per l’alcalde Josep Andeu, exERC i membre de la Crida Nacional de Carles Puigdemont i membre de l’ala radical de l’independentisme. Andreu havia demanat l’obra, urgent després dels aiguats de l’octubre, però ‘amb discreció’. No la va repectar el president del Govern central, Pedro Sánchez, que en seu parlamentària va citar el cas de l’Exèrcit que actuaria a Montblanc. Això va provocar que Andreu sortís a fer declaracions lamentant la indiscreció dient que la resposta de Sánchez el referma en el seu independentisme. El pont, però, s’ha acabat executant.

En concret, han treballat 54 efectius del Batalló de Pontoners del Regiment de Pontoners i Especialitats d’Enginyers número 12, amb base a Monzalbarba, a Saragossa. Els primers efectius van arribar diumenge passat i durant aquesta setmana han treballat amb grues, camions i remolcs per habilitar un pont de 43 metres de longitud que permet la circulació de camions de fins a 50 tones.

L’actuació de l’exèrcit en aquest pont, que és de titularitat municipal, respon a una petició de l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu, davant el retard en l’aprovació dels ajuts per afrontar els danys de la riuada. El consistori ha condicionat els accessos de la nova infraestructura que connecta la carretera N-420 amb diverses indústries agroalimentàries. Així, les empreses deixaran d’estar incomunicades.

El subdelegat del govern espanyol a Tarragona ha afirmat que la construcció d’aquest pont ha evidenciat una «perfecta» col·laboració entre les administracions i les forces armades. «És una obra exemplar que donarà solució durant uns mesos a la necessitat de la societat», ha assenyalat Sabaté.

En la visita a les obres acabades, hi ha participat l’alcalde de Montblanc, Josep Andreu; el general de Brigada de l’Exèrcit de Terra, Joaquín Broch; el cap de la Tercera Subinspecció General de l’Exèrcit (Pirenaica) amb seu a Barcelona i el comandant Militar de les demarcacions de Barcelona i Tarragona, així com el subdelegat de Defensa a Tarragona, Antonio Bergoñós, entre d’altres.

Redacció