.

.

TOTS 21

Imatges de la inauguració de l’exposició. Fotos: Cedides

Les entitats veïnals acaben sent considerades sinònim de queixes, reivindicacions, protestes i demandes. Això forma part de la seva raó de ser, però no és ni de bon tros l’únic argument que les defineix. La seva funció, tapada molt sovint per la necessitat de grans titulars, és ser prou activa per cosir zones de la ciutat que d’altra manera estarien desfilades i oferir serveis als qui hi habiten. L’Associació de Veïns l’Harmonia del Carme de Reus n’ha ofert aquest dijous un exemple, amb l’exposició a la Biblioteca Central Xavier Amorós de les pintures efectuades per residents del barri al caliu de la monitora de l’entitat, Coia Guiu. «Treballar des d’una associació de veïns et permet no només fer un treball individual sinó col·lectiu. Així fomentes un ambient creatiu i artístic», explicava a Tots21.

«El que podem veure -afegia Guiu, lligada al món professional dels vitralls- són obres no professionals d’una vintena de persones que ens reunim un dia a la setmana. El que exposem és el treball de tot el curs». El resultat representa l’esforç «de gent de totes les edats, des dels quaranta i pocs fins als vuitanta-quatre anys», declarava. Enguany algunes d’elles ja han guanyat fins i tot suficient confiança per «atrevir-se amb composicions abstractes. Això és molt interessant perquè són senyores grans a les quals potser no els hi posaries aquest perfil. Però al final s’han tret el la cotilla i han tirat milles».

Per la seva banda, el president de l’associació, Josep Machado, comentava que «aquesta és una activitat més de les que realitzem i ajuden a cohesionar i fer pinya al barri. Tot ajuda. I cal tenir present que al grup de la junta som unes 60 persones, tots connectats i organitzats sectorialment per desenvolupar tot un seguit de programes com els grups de ball de què disposem. En definitiva, es tracta de fer barri, ciutat i, en aquest cas concret, cultura».

L’exposició ha estat inaugurada per l’alcalde, Carles Pellicer, i la regidora de Relacions Cíviques, Montse Caelles. El batlle, del qual ningú podrà discutir l’èxit de la seva política de proximitat i dominador com pocs de les distàncies curtes, afirmava que l’exposició «és una mostra més de la gran activitat que hi ha a Reus. I després de tant de temps tancats, la gent té ganes de sortir i fer activitats. L’associació del barri del Carme està molt viva i la meva presència avui aquí és per valorar molt positivament la dedicació de la seva gent a l’art i a la cultura».

J.S: