.

.

TOTS 21

L’ex senadora per Tarragona per En Comú Podem, Celia Cánovas.

La situació de Podem a Tarragona és molt propera a la d’un camp de mines. Cada metre quadrat et pot esclatar algun artefacte. Més enllà de les disputes mantingudes amb la formació pel cap de llista a Tarragona del partit a les darreres municipals, Hermán Pinedo, i a la pràctica desaparició en combat de la diputada escollida per la demarcació a les autonòmiques, Yolanda López, s’hi suma ara la d’una vella coneguda. La exsenadora de Podem per la província, Celia Cánovas, que va voler disputar el control del partit i el va acabar denunciant per presumpta manca de democràcia interna, ha presentat un escrit davant el Jutjat d’Instrucció número 39 de Madrid en el qual sol·licita que s’ampliï la causa per malversació contra el partit a un delicte de blanqueig de capitals en la gestió de les donacions que s’imposen als militants els sous dels quals depassen el límit de tres vegades el Salari Mínim Interprofessional.

En l’escrit, avançat per Vozpópuli, la que fou membre de la cambra alta per Tarragona en la XII Legislatura explica que l’últim any en què va realitzar aquesta aportació obligatòria, 2018, va cedir 3.000 euros en dues transferències registrades al gener.

No obstant això, el tresorer del partit, Daniel de Fruits; va expedir un certificat per a la Declaració de la Renda de 2019 en el qual a data 1 d’abril fa constar que l’aportació de Cánovas va ser de 5.000 euros, una donació que “es considera realitzada amb caràcter irrevocable” i que excedeix en 2.000 euros els diners realment consignats.

Segons l’escrit, al qual ha tingut accés ABC, Cánovas exposa que durant el temps que va estar en el càrrec va realitzar mensualment aportacions per import total de 25.000 euros i qüestiona l’ús que Podem va fer d’aquests diners, que, segons la normativa interna, han de donar tots els càrrecs electes “tant al manteniment del partit com a la Caixa de Solidaritat, per a la seva aplicació a funcions socials”.

“Malgrat això, Podemos no ha explicat ni les quantitats invertides en cada projecte ni els col·lectius que es beneficien d’aquests diners. Això és, a través del Portal de Transparència del partit s’hauria d’haver realitzat aquesta labor informativa, no obstant això, els comptes publicats pel partit no inclouen aquestes dades en cap de les seves pàgines», resa l’escrit.

Redacció