.

Francesc Gambús, durant una sessió plenària a Estrasburg. Foto: UDC

Francesc Gambús, durant una sessió plenària a Estrasburg. Foto: UDC

L’eurodiputat d’Unió Democràtica, Francesc Gambús, ha visitat aquest divendres Tarragona per a explicar les gestions fetes davant la Comissió Europea sobre la pèrdua d’inversions al port de Tarragona a causa del retard en la construcció del tercer fil ferroviari sobre la inclusió del port tarragoní en el mecanisme d’actuació del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE). Gambús també ha acompanyat el diputat al Congrés Martí Barberà en la visita a la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Gambús ha explicat que en els contactes que ha tingut avui, les empreses químiques de Tarragona li han transmès la “urgència vital” de la construcció del tercer fil per connectar els polígons químics amb el Port de Tarragona perquè els resta competitivitat respecte a empreses d’altres països com Alemanya. Hi ha empreses del polígon petroquímic tarragoní que exporten més del 70% de la seva producció.

L’eurodiputat socialcristià ha presentat aquest dijous 8 d’octubre una pregunta al Parlament Europeu interessant-se per la informació que disposa la Comissió Europea sobre en les obres de connexió del port de Tarragona a l’ample de via europeu i els projectes inclosos en el mecanisme d’actuació del Fons Europeu per a Inversions Estratègiques (FEIE) en relació al port tarragoní.

Gambús ha recordat que fa uns mesos l’empresa Daimler-Benz va renunciar a establir la base operativa del seu grup al Port de Tarragona degut a la manca de connexió del port de Tarragona amb vies d’ample europeu i ja va preguntar a la Comissió Europea sobre aquest tema.

Demanaran que els Fons Europeus per la Pesca siguin retroactius

Per altra banda, l’eurodiputat i el diputat al Congrés Martí Barberà han visitat la Confraria de Pescadors de Cambrils per escoltar les seves peticions i poder-les defensar a Madrid i Europa. Els pescadors cambrilencs han demanat que els Fons europeus per a la Pesca 2014-2020 siguin retroactius per poder cobrir les vedes dels anys 2014 i 2015, ja que sinó patirien un greuge econòmic molt important. Unió s’ha compromès a intentar que el Govern espanyol acceleri aquests fons, que ara estan en fase d’esborrany.

En aquesta tramitació de la Política Comuna Pesquera, el govern espanyol ha reduït competències a les comunitats autònomes i el sector pesquer català queda en desavantatge amb altres comunitats perquè els fons no es territorialitzen correctament. Unió reclamarà que els fons es distribueixin amb criteris tècnics i objectius enlloc de polítics. Gambús i Barberà són conscients que la pesca és un àmbit important del sector primari i amb una tradició molt arrelada en el nostre territori i que cal impulsar mesures per preservar-lo i que puguin viure de la seva feina armadors i mariners.