.

El de Marta Romera és un dels Treballs de Fi de Grau presentats al Congrés Anual de la Societat Espanyola d’Enginyeria Biomèdica. Foto: URV

Marta Romera, graduada en Enginyeria Biomèdica per la URV, va elaborar un prototip que ajuda a diagnosticar tumors cerebrals, com a part del Treball de Fi de Grau “Anàlisi de textures com ajuda al diagnòstic neurooncològic en imatges de ressonància magnètica”, que va fer a l’empresa Cetir-Ascires, del sector del diagnòstic per la imatge. El treball va ser seleccionat per presentar-se al Congrés Anual de la Societat Espanyola d’Enginyeria Biomèdica.

El programa que va dissenyar Marta Romera detecta, a través de les imatges de ressonància magnètica, els diferents tumors i, a més, els classifica en primaris i metastàtics (tumors que s’han estès d’un òrgan a un altre òrgan). Segons explica Romera “l’objectiu era crear un prototip que ajudés els metges a detectar els tumors cerebrals”. A més, afirma que les proves prèvies es van fer amb ressonàncies de pacients reals i el percentatge de validació es trobava en el 97%.

Marta Romera va ser seleccionada per presentar el TFG al Congrés Anual de la Societat Espanyola d’Enginyeria Biomèdica, que es va fer al novembre, junt amb un treball de cada grau d’Enginyeria Biomèdica que s’imparteix a l’Estat. “Em va fer il·lusió participar només pel simple fet de veure els experts en biomèdica que formaven part del certamen”, explica Romera. I és que a més de premiar els millors treballs, l’assistència al congrés obre les portes als estudiants a fer nous contactes i conèixer empreses del món de la enginyeria biomèdica.

Redacció

 

/* JS para menú plegable móvil Divi */