TOTS 21

L’Ajuntament de Tarragona a través de l’oficina Europe Direct Tarragona (EDTgn) se sumarà aquest divendres al Bibliomercat al municipal de Torreforta. El bibliomercat és una iniciativa de Biblioteca Pepita Ferrer al mercat municipal de Torreforta per apropar els serveis culturals als veïns del barri, l’últim divendres de cada mes.

L’oficina europea de la ciutat participarà en aquesta activitat de la biblioteca municipal amb un taller familiar, a la tarda, a partir de dos quarts de sis, per donar a conèixer l’estratègia ‘Del Camp a Taula’, amb la qual la Unió Europea vol impulsar la transformació del sistema alimentari actual per un de més sostenible. Hi participarà Ateneu l’Europeu, el personatge teatralitzat d’EDTgn, que explicarà com els ciutadans poden implicar-se en aquesta transformació, i animant a ser part activa d’una Europa més sostenible.

En l’actualitat, el sistema alimentari representa una tercera part de les emissions globals de gas d’efecte hivernacle, i el compromís europeu és esdevenir un continent climàticament neutre per a l’any 2050 (zero emissions). Aquesta màxima forma part del Pacte Verd Europeu, també conegut com a Green Deal, pilar fonamental de les polítiques europees dels pròxims anys per fer front al canvi climàtic.

Més informació del Green Deal, el Pacte Verd Europeu, en aquest enllaç.  

Redacció