.

.

TOTS 21

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, i l’alcalde la Pobla, Joan Sardà. Foto: Ajuntament

El subdelegat del Govern a Tarragona, Joan Sabaté, va visitar la Pobla de Mafumet, a on es va reunir amb l’alcalde del municipi, Joan Sardà. Ambdós van abordar diverses qüestions relatives a l’actualitat del poble, així com al treball que des de l’Ajuntament es realitza.

Entre els assumptes tractats va destacar l’estat de conservació en què es troba la línia ferroviària 234 Reus-carregador, al seu pas pel municipi, un assumpte sobre el qual el subdelegat va mostrar un especial interès. Al respecte, l’alcalde pobletà li va fer saber que està pendent de resposta de la carta va enviar a la presidenta d’Adif, María Luisa Domínguez, en la qual sol·licitava informació relativa a si l’estat de conservació d’aquesta via permet la circulació de trens carregats amb cisternes de mercaderies perilloses, procedents del polígon petroquímic ubicat al municipi; si aquesta línia ferroviària compta amb l’adequat manteniment i quins són els terminis que Adif estableix per a solucionar qualsevol hipotètica deficiència en aquesta via.

Tot plegat, amb voluntat constructiva, ja que tant en el propi escrit com en la reunió mantinguda amb el subdelegat, Joan Maria Sardà deixa clar que el transport de mercaderies perilloses per ferrocarril és més segur que per carretera i que, per tant, cal optimitzar la conservació d’aquesta línia ferroviària.

En aquest sentit i després de la reunió celebrada a la Casa de la Vila, subdelegat i alcalde es van desplaçar fins al pont que uneix els carrers Guàrdies i Serra d’Or, sobre la via del tren, per comprovar in situ l’estat de conservació de la línia Reus-carregador al seu pas pel municipi. Durant aquesta visita, van poder comprovar com durant aquests dies s’hi estan duent a terme tasques de neteja i manteniment a l’entorn de la via, sobretot pel que fa a eliminació d’obstacles vegetals o residuals propers a la línia ferroviària.

L’alcalde Sardà va agrair al subdelegat l’interès mostrat en la problemàtica i el seu compromís de fer un seguiment d’aquesta.

Redacció