.

.

TOTS 21

Estat de la platja d’Altafulla després de l’episodi de mala mar de diumenge. Foto: Twitter Jordi Molinera

Els republicans d’Altafulla han demanat aquesta tarda per mitjà d’una nota de premsa la convocatòria immediata del comitè de gestió de la platja per establir les següents actuacions de protecció del litoral del municipi. De fet, el grup municipal de l’EINA-ERC segueix a l’espera de poder conèixer els criteris dels tècnics que van aprovar el Pla de Xoc presentat per Alternativa Altafulla (AA), i que va motivar la moció de censura contra l’equip de govern liderat per Jordi Molinera. Un full de ruta que “havia de servir per fer front a situacions com la que s’ha donat a la platja entre ahir i avui”, segons es llegeix a la nota.

Després de l’episodi de mala mar de diumenge 19 de juny, la platja d’Altafulla s’ha quedat sense bona part de la seva sorra, malgrat que Costes de l’Estat la setmana passada just hi va fer una aportació d’uns 8.000m3. “Aquesta sorra era l’acordada per l’Estat i l’Ajuntament quan estava governat per l’EINA-ERC”, recorden,

Lamentablement -continua al comunicat-, l’actual govern d’Alternativa i Junts ha prescindit de l’assessorament tècnic necessari per que aquesta tasca de reposicions de sorra ajudi la platja tot l’any i no només els mesos d’estiu. L’EINA vol manifestar, novament, la importància de tractar la platja com a espai natural i d’alt interès turístic sota supervisió tècnica on, tot i que actuant sota aquests criteris, i degut a la pròpia fragilitat de la platja, som conscients que també hi hauria hagut la possibilitat de tenir pèrdues”.

Aquests darrers dies “s’ha demostrat que gestionar la platja sense criteris tècnics és una irresponsabilitat sostinguda per la necessitat de fer una actuació que només busca una rendibilitat electoral. Per això -afirmen els republicans-, el Pla la de Xoc anunciat per AA que s’ha reduït a fer l’aportació ja projectada pensant només en la temporada turística no és viable i s’ha demostrat que era només fum”.

Lluny d’això -etziben-, l’EINA-ERC-, al llarg del nostre mandat, hem treballat per recuperar l’estat de la platja. Per aquest motiu, ens preguntem quin és el Pla de l’actual govern per la platja. Hi ha algun tipus de planificació i estratègia un cop acabi la temporada d’estiu? Sospitem que no”.

És per tot això que l’EINA “requerim la convocatòria d’un Comitè de Gestió perquè el govern ens exposi quins són els seus plans i on ens trobaran al seu costat sempre i quan la planificació torni a estar feta seguint criteris tècnics”. Tal com expressa l’excoalcaldessa Alba Muntadas: “Demanem la convocatòria, que ja s’hauria d’haver fet, del comitè de gestió de la platja per establir les següents actuacions on hi participin tècnics, associacions mediambientals, veïns i grups municipals”.

Redacció