TOTS 21

Imatge virtual del projecte d’estació intermodal que s’havia de construir a l’aeroport de Reus. 

La nova estació intermodal que s’ha de construir a l’eroport de Reus no connectarà directamet amb El Prat, sinó que farà aturada a la futura estació de La Sagrera o de Sants de Barcelona. En la planificació ferroviària en la qual treballa el govern, avançada aquest dijous per La Vanguardia, es considera que la gran majoria dels passatgers que arribaran la capital del Baix Camp i Girona voldran viatjar directament a la Ciutat Comtal.

Aquest raonament és discutit pel president de la Cambra de Comerç de Reus, Jordi Just. En declaracions al rotatiu afirma que «No ho acceptem perquè volem tenir els aeroports en xarxa. Seria una discriminació per a l’aeroport de Reus. Sense connexió amb el Prat, s’absorbiran turistes cap aquest aeroport i s’infrautilitzarà el d’aquí». Per la seva banda, el catedràtic del Departament d’Economia de la URV, Josep Maria Arauzo, afegeix que «si es vol atreure trànsit aeri a la Costa Daurada és clau que els aeroports estiguin connectats».

El govern també creu que, per anar més ràpid, l’opció prioritària hauria de ser recuperar el projecte presentat, adjudicat i deixat després en un calaix l’any 2009 pel ministeri de Foment (64,2 miliions d’euros i un termini d’execució d’obres de 29 mesos). En aquest sentit cal tenir en compte que els terrenys, ja preparats, estan ubicats a tocar del Corredor del Mediterrani.

Redacció