.

Imatge de la celebració de l'Espanyol. Foto: Campdesports.cat

Imatge de la celebració de l’Espanyol. Foto: Campdesports.cat

L’Espanyol ha guanyat la segona edició de la Supercopa de Catalunya en imposar-se per 0 a 1 al Futbol Club Barcelona en el partit celebrat al Nou Estadi de Tarragona. Un gol de Caicedo als deu minuts ha decantat el títol a favor dels blanc-i-blaus. Malgrat la clamorosa absència de les figures i jugadors titulars del Barça, el Nou Estadi ha respost amb més de 12.000 espectadors a les grades.

Com volia la FCF, el Nou Estadi ha viscut la festa del futbol català amb una grada gairebé plena que s’ho ha passat bé, tot i que no ha pogut fruir de les figures del Barça, que s’ha presentat amb sis jugadors del primer equip: Masip, Turan, Denis Suárez, Paco Alcácer, André Gómez i Jeremy Mathieu. L’Espanyol, de la seva banda, ha posat de sortida molts dels seus titulars habituals i jugadors com José Antonio Reyes, Caicedo, Demichelis o l’ex porter del Nàstic Roberto Jiménez.

L’Espanyol s’ha avançat al marcador als deu minuts amb un gol de Caicedo. El davanter blanc-i-blau ha culminat amb èxit una internada davant de la qual res ha pogut fer Masip.

Amb el 0 a 1, ha estat el Barça l’equip que s’ha fet amb el control del partit, tot i que ha tingut moltes dificultats per arribar a la porteria de Roberto. Bona part d’aquest període s’ha jugat a la parcel·la de l’Espanyol.

L’equip de Quique Sánchez Flores ha desaparegut en atac i l’única ocasió del Barça a la primera part ha estat en un fort dispar de Denis Suárez que Roberto ha rebutjat. Durant molts minuts l’espectacle ha estat a les grades, on els aficionats, molts pertanyent al futbol base dels clubs catalans, ha fet l’ona de manera reiterada.

El partit s’ha equilibrat a la segona part. Els dos equips han arribat amb més facilitat a les àrees contràries on les defenses s’han imposat als atacants.

Al minut 79 l’Espanyol ha pogut fer el segon gol. Víctor Sánchez ha tret un córner, Gerard Moreno ha pentinat amb el cap i Masip ha aturat la pilota sense dificultat.

Cap dels dos equips han tornat a generar perill a les árees contràries. El Barça, més ofensiu, no ha pogut superar la porteria defensada per Roberto i l’Espanyol s’ha fet amb el títol.

Fitxa

FC BARCELONA: Masip, Da Silva, Mathieu (Martínez, m. 54), Denis Suárez, Arda Turan (Alfaro, m. 71), Aleñà (Mujica, m. 81), Carbonell (Sarsanedas, m. 75), Perdomo, André Gómes, Delgado (Palencia, m. 71) i Alcácer.

RCD ESPANYOL: Roberto, Demichelis, Duarte, Víctor Álvarez, Salva Sevilla, José Antonio Reyes (Víctor Sánchez, m. 68), Caicedo (Moreno, m. 61), Jurado, Diego Reyes, Roca (Javi Fuego, m. 79) i Melendo (Martí, m. 83).

GOL: 0-1 m. 10, Caicedo.

ÀRBITRE: Xavier Estrada Fernández. Ha amonestat a Aleñà, Paco Alcácer i Perdomo, del Barça; a Caicedo i Víctor Sánchez, de l’Espanyol.

INCIDÈNCIES: 12.810 aficionats al Nou Estadi