.

.

TOTS 21

Jordi Cervera, Carles Pellicer, Jaume Garcia i Joan Peña, durant la presentació del llibre

El periodista i escriptor reusenc Jordi Cervera, prolífic autor de novel·les i de llibres de poemes, va tornar la tarda de dijous a la seva ciutat, on es va formar com a periodista a finals dels 70 i inicis dels 80, per presentar el darrer treball seu, ‘Ciutat’, un recull de poemes amb la ciutat com a element motriu. L’alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el periodista Jaume Garcia van ser els encarregats de presentar el volum a la llibreria Galatea.

Va ser un moment de retrobament amb gent de la professió que va iniciar-se als anys 80, quan el periodisme local i comarcal esclatava arreu del país, i on Reus va convertir-se en un dels epicentres més destacats i innovadors, amb publicacions com Reus Diari, diaris com Catalunya Sud o Nou Diari i amb Ràdio Reus i Ràdio Popular també com a referents informatius, sense oblidar la gent de la delegació de Reus de Diari de Tarragona. De tot això es va parlar a la Galatea, llibreria hereva de la Tronada, que des de fa 25 anys dinamitza la cultura de la comarca de la mà de Joan Peña i el seu equip de gent. Periodistes com Josep Maria Arias, Quico Domènec, Natàlia Borbonès o Anna Mor van assistir a l’acte, com també la dissenyadora Cristina Gros i fins i tot l’ex tinenta d’alcalde (a l’època daurada del tripartit local) Empar Pont.

L’alcalde, que en aquells temps era un conegut comerciant de la ciutat molt implicat en el món associatiu, en va fer una glossa de l’autor i del volum, on la ciutat de Reus s’hi pot veure en alguns moments reflectida. ‘Ciutat’ és un recorregut pels indrets de les nostres poblacions, potser de Barcelona, potser de Reus, potser d’altres llocs, on l’autor s’atura a ensumar, tastar, observar allò que sovint ens passa desapercebuts en el dia a dia.