TOTS 21

El Projecte es diu Let’s C.L.A.P ( Celebrate,Learn,Accept and Play)

El Projecte es diu Let’s C.L.A.P ( Celebrate,Learn,Accept and Play)

L’escola Les Codinetes situada al municipi de la Nou de Gaià l’any passat va presentar un projecte dins del Programa Erasmus+. Aquest programa europeu està dins l’àmbit de l’educació, la formació , la joventut i l’esport per al període de 2014-2020. El Programa pretén impulsar i ajudar als nostres sistemes  d’educació i formació proporcionant un ensenyament i un aprenentatge que doti a les persones de les capacitats necessàries per a la societat actual.

A través del SEPIE es va presentar el projecte i va obtenir una bona puntuació. El Projecte es diu Let’s C.L.A.P ( Celebrate,Learn,Accept and Play). La proposta aborda 3 prioritats: la inclusió social , el valor social i educatiu del patrimoni cultural europeu. Com a eix fonamental es basa en el coneixement de l’origen de les celebracions culturals tradicionals.

El Projecte es formen 5 països: Holanda, Irlanda, Eslovàquia ,Finlàndia i Espanya ( La Nou de Gaià). Aquest Projecte es va presentar a les famílies de l’escola i a tothom en general que estigués interessat a participar el passat divendres 15 de març al Casal del municipi. Val a dir que des de l’escola ja es va iniciar el treballar a principis d’aquest curs fent activitats conjuntes amb els països socis que estan al projecte.

S’han presentat mascotes de cada país que aniran visitant els 5 països en les diferents mobilitats programades. Es decidirà un himne, s’han compartit ja algunes tradicions, s’han comunicat famílies de l’escola amb famílies dels altres països,… i estan previstes fer moltes activitats que ens obrin a Europa. La darrera setmana del mes de febrer es va fer la primera mobilitat a Holanda on 5 alumnes de sisè van viatjar a Bakel ,el municipi on es troba l’escola sòcia del Projecte.

Va ser una setmana plena d’activitats i de compartir experiències els alumnes, els mestres i les famílies. La segona mobilitat està prevista que es faci a la nostra escola la setmana del 8 al 13 d’abril. La Nou serà el municipi acollidor de tots els que viatgin. Aprofitem per a convidar a l’acte d’inauguració de la setmana a tothom qui estigui interessat a assistir-hi.