.

 Del dilluns 4 al dijous 7 de febrer, una norantena d’alumnes del centre va mostrar els aprenentatges assolits durant el primer quadrimestre


Del dilluns 4 al dijous 7 de febrer, una norantena d’alumnes del centre va mostrar els aprenentatges assolits durant el primer quadrimestre

L’Escola de Música El Morell ha demostrat, aquesta setmana, que gaudeix d’una boníssima salut. Així ha quedat palès en els cinc Concerts d’hivern programats del dilluns 4 al dijous 7 de febrer, en què fins a 90 alumnes d’entre 4 i més de 18 anys van pujar a l’escenari del Teatre-Auditori del municipi per mostrar al públic tot allò aprés durant el primer quadrimestre del curs.

Els encarregats de donar-hi el tret de sortida van ser les agrupacions de Corpussió Percoral, la Red Bek i el Teengroup, tots tres tallers formats per joves d’entre 12 i 17 anys.

El primer treballa la percussió corporal i, des de fa poc, també amb boomwhackers, uns tubs de plàstic que donen un valor afegit a les seves rítmiques actuacions. L’orquestra de flautes de bec, una de les formacions més veteranes de l’escola, va oferir en aquesta ocasió un repertori molt cuidat de l’època del Renaixement. Finalment, el grup de joves, amb flautes travesseres, violins, violoncel, piano i percussions, van posar el punt modern al concert amb un repertori ben actual.

Dimarts va ser el torn de la primera part dels alumnes de tallers, alguns dels quals van actuar sols o en petits grups. Els altres dos grups que van pujar a l’escenari són dues novetats d’enguany: d’una banda el Grup Tradi, que s’ha creat enguany amb els alumnes de gralles i percussió que tenen entre 12 i 17 anys, i de l’altra l’Adultgrup, l’evolució natural del Teengrup, amb nois i noies de 18 i 19 anys que han treballat pràcticament com si haguessin muntat un grup musical, sota les indicacions dels professors de l’escola.

El tercer concert el van protagonitzar els alumnes de nivell elemental, amb entre 8 i 11 anys, i les seves diverses agrupacions: els Ventacordes, els alumnes de flauta travessera i guitarra; els Martinets, amb gralles i timbals –i que actuen al municipi fent ballar els capgrossos per festes majors–; els Picatecles, que són els alumnes de piano que, en grup, actuen amb metal·lòfons, xilòfons i carillons; i els Pizzicats, els alumnes de violí, viola i violoncel.

El colofó el va posar el Cor Mallerenga, el dels més grans, que aplega una trentena d’alumnes. Encara dimecres van actuar també, en el quart concert, la segona part dels alumnes de
tallers i agrupació de cambra clàssica, que va interpretar el tema principal de “La vida es bella” amb flauta travessera, viola i piano a quatre mans.

Finalment, dijous els més petits van tenir el seu moment de glòria amb les actuacions del Cor Piula, amb els infants de 4 i 5 anys, i el Cor Cuereta, que aplega els alumnes de 6 i 7 anys. Els primers van oferir un programa basat en els mesos de l’any, amb una narració que anava lligant les diferents cançons, mentre que els segons van interpretar cinc cançons tradicionals i de compositors.

Cal destacar que els tres cors de l’Escola de Música El Morell són formacions obertes a tots els nens i nenes, no només a aquells que cursen formació musical al centre. Per tant, des de l’escola recorden que tothom hi pot prendre part.

En definitiva, una setmana de Concerts d’hivern que posa punt final a la primera part del curs i obre la porta a continuar sumant aprenentatges des d’ara i fins al juny. Val a dir, a més, que els alumnes adults de l’escola, que no participen en aquest cicle d’actuacions, tancaran el quadrimestre aquest dimecres amb un concert a porta tancada, en què també compartiran un sopar.