.

.

TOTS 21

L’escola Aura, situada en terme de Reus. Foto: Ajuntament de Reus

L’escola concertada considera que la resolució provisional del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya que denega els concerts educatius a les escoles diferenciades -entre les que es troba la Institució Tarragona, formada per l’Aura i el Turó-a partir del curs 21-22 ‘no respecta la normativa vigent’. Per això, demana al Departament d’Educació que, mentre sigui vigent, ‘rectifiqui i renovi per a 6 anys’ els concerts educatius a les escoles que opten per aquest model pedagògic, com s’ha fet amb la resta de centres.

Les escoles concertades de Catalunya atenen ‘un dret fonamental’ i els concerts educatius ‘en són garantia del seu compliment’. El dret a l’educació ‘és tan essencial’ que mereix ‘una aplicació escrupolosa de la legalitat vigent’ i per tant ‘instem a que els procediments s’ajustin i s’apliquin d’acord amb ella, subratlla en un comunicat conjunt fet públic aquest 3 de juny.

És l’obligació de l’Administració Educativa ‘garantir la demanda social’ que les famílies fan a l’exercir la seva elecció educativa, ja sigui pública o concertada. Per tant, ‘per més que s’hagi concedit una pròrroga’, consideren que aquesta actuació ‘no respecta una demanda social, que és demanda legal, i és causa d’un greu prejudici a les famílies que opten per aquestes escoles’, destaca. Amb aquest comunicat les patronals signants demanen que el Departament d’Educació ‘rectifiqui’ i ‘renovi’ el concert de primària a les escoles diferenciades de Catalunya. Signen el comunicat l’Agrupació Escolar Catalana (AEC), la Confederació de Centres Autònoms d’Ensenyament de Catalunya (CCAEC), Federació Catalana de Centres  d’Ensenyament de Catalunya (FCCE) i la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC).

Redacció