.

.

TOTS 21

L’alpinista catalana Sílvia Vidal. Foto: Cedida

L’alpinista catalana Sílvia Vidal, Piolet d’Or 2021 ha donat el tret de sortida, aquest dijous, al Cicle de Muntanya 2022 de la Diputació de Tarragona, amb la conferència ‘Sincronia Màgica’. Barcelonina de naixement, de ben jove va descobrir la seva passió per la muntanya en un Raidverd. Llicenciada en INEF i professora d’educació física va abandonar les aules per afrontar les parets més inclinades, primer a casa i després arreu del planeta. En la conferència inaugural del cicle ha explicat la seva gran aventura en solitari al Cerro Chileno (Patagònia, Xile) on va passar trenta-tres dies penjada a la paret, entre glaceres. Un apassionant relat on ens ha explicat el sentiments i pensaments que passen per la ment en moments de solitud, esforç físic i mental. Sens dubte un exemple d’esforç, tenacitat i fortalesa d’una de les dones més fortes a la muntanya en l’actualitat.

El cicle ha estat inaugurat per la presidenta Noemí Llauradó, que ha destacat la importància del Cicle de Muntanya de la Diputació com una cita anual obligada en el panorama cultural i esportiu a la demarcació, i també al país. Per aquest motiu s’ha fet una aposta per moure el cicle i portar algunes de les projeccions més enllà de l’Auditori. Els documentals del dia 10 de març es projectaran simultàniament a Reus (Palau Bofarull), Tortosa (Escola per l’art i la cultura) i la Bisbal del Penedès (Centre Municipal de Cultura- Auditori Sala Salbà). D’aquesta manera “descentralitzem part dels continguts per tal que el cicle pugui arribar a molta més gent”, ha assenyalat la presidenta.

Llauradó també ha destacat que «coincidint amb la proximitat del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, hem volgut dedicar el cicle específicament al muntanyisme femení per tal de visibilitzar la seva tasca en un món que no sempre els ha facilitat la seva activitat», posant de manifest la força vital de dones com Sílvia Vidal, Mariona Martí o María José Cardell, veus femenines d’aquesta quinzena edició del cicle, que han obert camí en aquest dur esport d’alçada.

El Cicle de Muntanya 2022, organitzat per la Diputació de Tarragona en col·laboració amb Anima’t, oferirà fins al 31 de març conferències a càrrec de reconegudes escaladores i alpinistes. Les sessions tindran lloc tots els dijous a les 19 h a l’Auditori Diputació (C. de Pere Martell 2, Tarragona). L’entrada és gratuïta amb invitació, que es podrà recollir una hora abans de cada sessió al mateix recinte.