.

.

TOTS 21

Una imatge de la passada edició de les jornades científiques. Foto: Cedida

Una imatge de la passada edició de les jornades científiques. Foto: Cedida

Mare Terra Fundació Mediterrània organitza un any més de manera conjunta amb la Universitat Rovira i Virgili (URV) les Jornades Científiques, que enguany arriben a la seva 24a edició. El curs porta per títol ‘L’aigua, el repte del futur’ i es durà a terme a la sala d’actes de l’Autoritat Portuària de Tarragona els dies 2 i 3 de novembre. El seu director és el doctor Martí Nadal (investigador del laboratori de Toxicologia i Salut Ambiental de la URV) i comptarà amb la participació de vuit ponents de prestigi en el seu àmbit. Les novetats d’enguany són que el curs durarà dos dies enlloc de tres i que inclourà una sortida de camp, concretament al riu Francolí.

El tema central de les XXIV Jornades Científiques serà l’aigua. Es parlarà sobre com hem de gestionar-la de cara a les següents generacions, doncs cal tenir en compte que sense aigua ni la humanitat ni la resta d’éssers vius del planeta tindran futur. El dia 2 pel matí s’inaugurarà el curs i després es pronunciaran tres xerrades, a càrrec de Maria Eugenia Martí (Centre d’Estudis Avançats de Blanes), Gabriel Borràs (Oficina Catalana del Canvi Climàtic) i Anna Granados (Laboratori Laymatec).

La segona part de la jornada començarà a les 16 h i consistirà en una taula rodona que comptarà amb la participació de cinc ponents: Eduardo de Miguel (director de la Fundación Global Nature), Albert Torrents (responsable de l’empresa La gota), Hortènsia Grau (membre de la Comissió de Medi Ambient i Sostenibilitat del Parlament de Catalunya), Joan Basora (director de Sostenibilitat del Port de Tarragona) i un representant de la Plataforma en Defensa de l’Ebre. Pel que fa a la jornada del 3 de novembre, es portarà a terme una excursió pel Francolí amb tècnics ambientals de Mediterrània que faran explicacions in situ sobre la qualitat de l’aigua del riu entre altres aspectes.

Les persones que vulguin apuntar-se a les XXIV Jornades Científiques poden trucar al telèfon 977 551 300, escriure un correu electrònic a educa@mare-terra.org o anar a les oficines de Mediterrània (carrer Francolí, 56-58, baixos). El preu del curs és de 25 euros, però és gratuït per a estudiants i persones que estiguin apuntades a l’atur. Les  inscripcions es tancaran el dia 28 d’octubre.