.

.

TOTS 21

Teresa Pallarès i Víctor Terradellas han aconseguit el número d’avals entre els afiliats/ades al partit de Puigdemont i queden proclamats candidats

Després d’haver-se de repetir el procés de recollida d’avals degut a un problema informàtic, Teresa Pallarès i Víctor Terradellas han estat proclamats candidats, en obtenir un mínim del 20% d’avals entre les persones afiliades a Junts Per Catalunya a Reus en el procés de primàries del partit de Carles Puigdemont per escollir el cap de llista a les municipals del 2023.

La setmana passada es produïa un problema informàtic en aparèixer, durant les primeres 24h de votacions, un missatge automàtic a ambdues precandidatures indicant que ja s’havia assolit el número d’avals. Víctor Terradellas va impugnar el resultat d’aquesta recollida i la Comissió Municipal Territorial va acordar tornar a repetir el procés des del principi, per esvair el més mínim dubte sobre la legitimitat d’aquest procés. D’aquesta forma, Junts Per Catalunya deixava palesa la voluntat de fer processos nítidament clars, transparents i democràtics.

Un cop avalats Pallarès i Terradellas, els afiliats/ades al partit independentista reusenc hauran d’escollir qui serà la persona que serà alcaldable. La campanya electoral tindrà lloc des de dilluns 16 i fins el proper dilluns 23 de maig, període en què els òrgans centrals del partit independentista enviaran un correu electrònic a totes les persones afiliades amb la informació electoral que cada candidat/a els vulgui fer arribar.

Les eleccions primàries tindran lloc entre el el dimarts 24 a les 00h i el dimecres 25 de maig a les 10h, on totes les persones afiliades a Junts X Catalunya amb una antiguitat mínima de 6 mesos i al corrent de pagament podran votar qui volen que sigui el candidat/a a l’alcaldia a les properes eleccions municipals.

El procés participatiu de primàries haurà permès que es presentessin tant afiliats/ades a Junts Per Catalunya com candidats/es independents, un model d’elecció interna, participatiu i incloent del partit de Puigdemont.

Redacció